HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Ακράτας

Με την εγκατάσταση και χειροτονία σε πρεσβύτερο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας του π. Αλυπίου Κατσαμπάκη επανήλθε η λειτουργική ζωή τη...

Με την εγκατάσταση και χειροτονία σε πρεσβύτερο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας του π. Αλυπίου Κατσαμπάκη επανήλθε η λειτουργική ζωή της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Ακράτας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ων λοιπών ιερών ακολουθιών. Ο π. Αλύπιος παρέλαβε από την Διοικούσα Επιτροπή τα κλειδιά της Ιεράς Μονής η οποία εφ’ εξής λειτουργεί κανονικά και θα μπορεί να δέχετε καθημερινώς οι προσκυνητές. Καλή δύναμη λοιπόν στο έργο του  π. Αλυπίου ευχόμενοι υγεία και δύναμη στον πνευματικό του αγώνα.



Λίγα λόγια για την Μονή:
Αρχικά και περί τα τέλη του 16ου αιώνα περίπου, η Μονή βρισκόταν στη θέση Πορί ή Κολωνίτης, όπου, στο εκεί φυσικό κοίλωμα απότομου βράχου, δημιουργήθηκαν τα πρώτα ασκητήρια και διαμορφώθηκε ο Ναός των Αγίων Πάντων. Από τις αρχές του 18ου αιώνα, η Μονή μεταφέρθηκε στη σημερινή θέση της και αγιογραφήθηκε ο ναΐσκος της το 1751. Στο Μοναστήρι φυλάσσονται πολλά Άγια λείψανα, καθώς και σπάνια κειμήλια, όπως ένα Ευαγγέλιο του 1672.
 THΛ.: 26960-51269



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.