HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα ραδιόφωνο ρε φίλε

Του Τρύφωνα Μαντά «Ένα ραδιόφωνο ρε φίλε… ένα ραδιόφωνο που θα μας προσδώσει πνοή στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και θα δώσει φωνή στον ...

Του Τρύφωνα Μαντά

«Ένα ραδιόφωνο ρε φίλε… ένα ραδιόφωνο που θα μας προσδώσει πνοή στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και θα δώσει φωνή στον τόπο μας… Ένα δημοτικό ραδιόφωνο που θα «γεμίσει» λίγο το χρόνο μας και τη ζωή μας, θα ενώσει τις φωνές μας και μας δώσει ώθηση να χαμογελάμε συχνότερα…»
Καμιά φορά τα όνειρα, όπως αυτό του φίλου Βασίλη, μοιάζουν τόσο απλά, αλλά και τόσο δύσκολα, τόσο απροσπέλαστα. Ορεινός τόπος τα Καλάβρυτα, ακόμη πιο εκτεταμένος πλέον, ελέω «Καλλικράτη», πολλές μέρες πνίγεται μέσα στη βουβαμάρα της χειμωνιάτικης ομίχλης που ενίοτε τον κατακλύζει. Μια ζεστή «καλημέρα», από φωνές οικείες, διπλανές, καθημερινές θα μπορούσε να χαρίσει στα παγωμένα πρωινά των τεσσάρων πρώην Δήμων μας, έναν όμορφο τόνο καλής διάθεσης. Μια «καλημέρα» ραδιοφωνική, από το Νίκο, τη Μαρία, τον Πέτρο, το Γιώργο, την Αγγελική, τον Παναγιώτη. Μια «καληνύχτα» επίσης χαριτωμένη και αισιόδοξη, που θα κάνει τη νύχτα ξεχωριστή, προσδίδοντας της μια ανεξίτηλη μαγεία. Μια «καληνύχτα» από τον Κώστα, τη Δήμητρα, το Βασίλη, τη Γιάννα, τον Άγγελο.
Όλες αυτές υπάρχουν στο μέρος μας. Φωνές νεανικές, μεσήλικες, ηλικιωμένες. Ένα τοπικό ραδιόφωνο, θα τις ένωνε όλες και θα τις δυνάμωνε. Θα αποτελούσε μια διέξοδο για όλους μας, μια αποτελμάτωση στην πεζή μας καθημερινότητα. Θα έδινε ενθουσιασμό στα νιάτα και χρώμα σε εμάς τους μεγαλύτερους. Θα ξεπερνούσε τα σύνορά μας και θα δυνάμωνε τη Καλαβρυτινή φωνή στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Τρίπολη. Θα πρόσδιδε μια ακόμη νότα πολιτισμού, στην ήδη τεράστια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Σαφώς και το κόστος για την πραγματοποίησή του θα ήταν μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα του τόπου μας, του Δήμου μας. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Υπάρχουν δεκάδες εθελοντές, που θα αναλάμβαναν το μουσικό κομμάτι και γενικότερα το κομμάτι της παραγωγής. Υπάρχει και ο χώρος και δη ο πολυχώρος της «Παλαιολογίνας». Χρειάζεται η κατασκευή ενός μικρού στούντιο, σε ένα από τα πολλά δωματιάκια της «Παλαιολογίνας» και βέβαια η απόκτηση μιας συχνότητας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο «αγκάθι». Μια συχνότητα που θα μπορούσε να βρεθεί όμως, έπειτα από μια δυναμική δημοτική πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ΕΡΑ.
Αγαπητέ δήμαρχε, ας ρίξουμε μια ματιά και σε αυτά τα απλά «θέλω». Όχι μόνο για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο του φίλου Βασίλη, αλλά για να τολμήσουμε και το κάτι διαφορετικό. Γιατί είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλοί δημότες, που θα ήθελαν να συμβάλουν και να αποτελέσουν ένα κομμάτι μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Ας δοκιμάσουμε να μετουσιώσουμε και να πραγματώσουμε όλη αυτή την καλή διάθεση και ενέργεια που υπάρχει σε κάποιους, σε μια διαφορετική φωνή… μια ραδιοφωνική φωνή…
Η Πάτρα, το Αίγιο και τα γειτονικά μέρη έχουν δεκάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ο τόπος μας κανέναν, εδώ και πολλά χρόνια. Ας τολμήσουμε λοιπόν αυτό το βήμα παραπάνω ή τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε. Ίσως έτσι δώσουμε την ώθηση σε κάποιους ιδιώτες να κοιτάξουν κι αυτοί αχνά προς το όνειρο του Βασίλη.
«Ένα ραδιόφωνο ρε φίλε… ένα τοπικό ραδιόφωνο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.