HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. Παπαδόπουλος: "Ο Οδοντωτός δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες"

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης της διαχείρισης λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηρόδρομου σε φορέα στον οποίο θα μετέχει και η Τοπική Α...

Να εξεταστεί το ενδεχόμενο παραχώρησης της διαχείρισης λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηρόδρομου σε φορέα στον οποίο θα μετέχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Τονίζει παράλληλα πως το παραδοσιακό τρενάκι δεν θα πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων αναφέρει «πάγια θέση των φορέων της Αχαΐας, η οποία μάλιστα επισημοποιήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στα Καλάβρυτα είναι η παραχώρηση της διαχείρισης λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι τοπικοί φορείς, από το Υπουργείο Υποδομών ζητείται, ο ανανεωμένος Οδοντωτός σιδηρόδρομος να περάσει στη διαχείριση ενός φορέα, που θα δημιουργήσουν οι νέοι διευρυμένοι Δήμοι Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μαζί με τη νέα αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ήδη το θέμα έχει τεθεί από εμένα προσωπικά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, στον οποίο έχω επισημάνει την ανάγκη αξιοποίησης του Οδοντωτού σιδηροδρόμου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί η σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης μέσω της οποίας θα εξετάζεται το ενδεχόμενο αξιοποίησης του ιστορικού τρένου από τους νέους «καλλικρατικούς» Δήμους της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων σε συνεργασία τόσο με την αιρετή Περιφέρεια, όσο και με την Α.Ε. του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.

Σε κάθε περίπτωση ο Οδοντωτός δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία θα διαχειριστεί και θα αξιοποιήσει το τρένο με σκοπό να αναπτυχθούν οικονομικά και τουριστικά οι περιοχές της Αχαΐας».

Ο βουλευτής ερωτά αν εν όψει των αλλαγών που προωθούνται στον ΟΣΕ και της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει θα συνταχθεί ολοκληρωμένη μελέτη για τη συγκρότηση ενός Φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση του ιστορικού σιδηροδρόμου και αν θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μείωσης του υπέρογκου εισιτηρίου μετακίνησης με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα και αντίστοιχα, που εφαρμόστηκε μετά τη δρομολόγηση των νέων συρμών;

3 σχόλια

  1. ‎...To ερώτημα είναι πόσα μπορεί να "σηκώσει" αυτός ο έρμος ο Καλλικράτης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο βουλετης εχει μαυρα μεσανυχτα μαλλον . ολα στους ιδιωτες μηπως και δουλεψει κανενας απο αυτους που καθοντα ολη μερα και δεν προσφερουν τιποτα . μηπως και δει φως αυτος ο δολιος τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια η μελλοντική διαχείριση του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού - Καλαβρύτων;

    Η γνώμη σας έχει αξία,δείτε το πιο κάτω site!


    http://www.dimoskopisi.com/el/node/142

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.