HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ιστορία μας είναι η μαγκιά μας! (το αίσχος των Μ.Μ.Ε.)

Η 13η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα που εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες -και όχι μόνον οι Καλαβρυτινοί- δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αν τιμούμε και δοξάζου...

Η 13η Δεκεμβρίου είναι μία μέρα που εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες -και όχι μόνον οι Καλαβρυτινοί- δεν πρέπει να ξεχνάμε. Αν τιμούμε και δοξάζουμε την 28η Οκτωβρίου για τον αγώνα που έδωσε ο λαός μας εναντίον των Γερμανών, τότε δε θα πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε και την 13η Δεκεμβρίου γιατί όπως ομολόγησε ακόμα και ο τότε γενικός στρατιωτικός διοικητής των Γερμανών στην Ελλάδα,το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων «συγκίνησε και συνένωσε τους Έλληνες - δυνάμωσε τον αγώνα τους εναντίων μας».

Δυστυχώς όμως για άλλη μια χρονιά τα "μεγάλα" αθηνοκεντρικά Μ.Μ.Ε. σιώπησαν επιδεικτικά. Η από μέρους τους αποχαύνωση του κόσμου, η παραπληροφόρηση και οι εντεταλμένες υπηρεσίες τους προς χάριν του κέρδους, συνεχίζεται. Τι να περιμένει όμως κανείς από ανιστόρητους που εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης και του εξευρωπαϊσμού απαξιώνουν θυσίες ενός ολόκληρου λαού.
Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος υπάρχουν πληροφορίες ότι το Υπουργείο προτίθεται να καταργήσει το υποχρεωτικό μάθημα της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας από τα σχολεία της δευτεροβάθμιος εκπαίδευσης και να το αντικαταστήσει από ένα μάθημα επιλογής, που φέρει τον τίτλο Ευρωπαϊκή Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών, το οποίο είναι άγνωστο πώς θα αναφέρεται στην Ελλάδα.
Τί θέλουν να πετύχουν? Την παιδεία και τη ζωή να την συνδυάσουν μόνο με διαδικασίες παραγωγής, σύστημα διανομής πλούτου και…. οι πατρίδες πέθαναν …..ζήτω το κράτος. 

Όλοι μας έχουμε ζήσει σε σχολικές εορτές που το μόνο και κυρίαρχο σύνθημα είναι η ειρήνη με την έλλειψη της ελευθερίας. Ποια η διαφορά? στην μεν ειρήνη έχουμε, τις περισσότερες φορές τη διπλωματική υπαναχώρηση σε κάθε είδους εντολές ενώ στην ελευθερία τη βουτιά στον δημιουργικό παραλογισμό, αυτόν που δημιούργησε κοινωνίες, επαναστάσεις, προτάσεις και ιδέες. Αυτές που όλοι εμείς οι Καλαβρυτινοί γνωρίζουμε καλά και έχουμε το προνόμιο να τιμούμε ΗΡΩΕΣ, σε αντίθεση με πολλούς άλλους που τιμούν το κέρδος....


Η ιστορία μας είναι η περηφάνια μας! Η ιστορία μας είναι η κληρονομιά μας, το κειμήλιο των προγόνων μας, ποτισμένο με μαρτύρων, αγίων και ηρώων αίμα! Η ιστορία μας είναι το ανεκτίμητο καύχημα μας! Εν τέλει η ιστορία μας είναι η μαγκιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.