HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Τη Δευτέρα 13/12 και ανήμερα της ιστορικής μνήμης του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων...


Τη Δευτέρα 13/12 και ανήμερα της ιστορικής μνήμης του Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος  στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε  με την συμμετοχή των πιστών η Θεία Λειτουργία, στην οποία εκτός του μητροπολίτη Καλαβρύτων, παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, ο οποίος προεξήρχε, Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος εκήρυξε τον Θείο Λόγο. Αναφέρθηκε στους μάρτυρες της πίστεως και τους αγωνιστές της πατρίδας μας που έδωσαν το αίμα τους για τα ιδανικά, τις αξίες και την ελευθερία του ανθρώπου έχοντας πάντοτε βαθειά πίστη στο Χριστό και την Εκκλησία μας. Ακολούθησε το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως και αιωνίου μνήμης των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και ομιλία από εκπρόσωπο του Δήμου Καλαβρύτων σχετικά με την ηρωϊκή θυσία των Καλαβρύτων. Παρέστησαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρ Roland Michael Wegener, ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο νεοεκλεγής περιφερειάρχης  Απ.Κατσιφάρας, οι Βουλευτές Αχαΐας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Νικόλαος Τσούκαλης και Μ. Μπεκίρης  ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς  ο Δήμαρχος Παίων Κ. Ασημακόπουλος, ο τ. Υπουργός Ανδρέας Ζαΐμης, ο πολιτευτής Δημήτριος Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Αθ. Φραντζής και άλλοι επίσημοι. Παρευρέθησαν επίσης εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των τριών όπλων, και των Σωμάτων Ασφαλείας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης.

 Μετά το πέρας του Μνημοσύνου σχηματίσθηκε πομπή, την οποία αποτελούσαν ένα στρατιωτικό άγημα, ιερείς των Καλαβρύτων, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου, οι οποίοι, παρά το δριμύ ψύχος και ασταμάτητη την βροχή μετέβησαν στον τόπο της Θυσίας. Εκεί προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου εψάλει Τρισάγιο, υπέρ των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών πατριωτών και έγινε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές . Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την παράθεση γεύματος από τον Δήμο Καλαβρύτων στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Κέντρο.

Να σημειώσουμε οτι ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, τους Δήμους Πατρέων, Καλαβρύτων, Αρoανίας, Κλειτορίας και Παίων, την Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας και τους τοπικούς Καλαβρυτινούς Συλλόγους, θα τελέσει το καθιερωμένο Αρχιερατικό ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ για τους άδικα εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς, της πόλης και των χωριών το 1943, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών, Μετόχι της Ι.Μ. Αγίας Λαύρας την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 9 π.μ.








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.