HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η παγκόσμια οικονομία μέσα απ’ το παράδειγμα των δύο αγελάδων"

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Α’ Εκδοχή βασικού τύπου : Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση απαλλοτριώνει και τις δύο και σου δίνει το μισό γάλα. Στο μεταξύ, το ά...

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Α’ Εκδοχή βασικού τύπου : Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση απαλλοτριώνει και τις δύο και σου δίνει το μισό γάλα. Στο μεταξύ, το άλλο μισό γάλα ξίνισε αλλά δεν το πετάει κανένας γιατί είναι ασαφές το ιδιοκτησιακό. Οι αγελάδες παροπλίζονται μέχρι το «15ο Συνέδριο της Λειψίας» όπου όχι μόνο το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της αγελάδας δεν λύνεται, αλλά ούτε καταφέρνει να συγκρατήσει τις διασπαστικές τάσεις. Ετσι οι μισοί σύνεδροι αποχωρούν και πηγαίνουν στη Βουδαπέστη για να συνεχίσουν τις διαδικασίες υπό τον τίτλο «15ο Συνέδριο της Βουδαπέστης». Στο μεταξύ στη Λειψία το 50% που έμεινε αποφασίζει ότι (α) αυτοί που κάνουν το «15ο ψευτοσυνέδριο της Βουδαπέστης» θα λέγονται «ΚΚ-Εξωτερικού» (β) ότι είναι προδότες και (γ) ότι καταδικάζονται ερήμην σε θάνατο. Ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις παίρνει και το «15ο Συνέδριο της Βουδαπέστης» με τη διαφορά ότι αυτοί του «15ου ψευτοσυνεδρίου της Λειψίας» θα ονομάζονται «ΚΚ-Εσωτερικού». Παράλληλα εσύ που – μπορεί μέσα στην αναμπουμπούλα να το ξέχασες αλλά – κάποτε είχες δύο αγελάδες, ανταλλάσεις με Ελληνες φοιτητές βότκα με γάλα-σκόνη για να ταΐσεις τα παιδιά σου.
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ – Β’ Εκδοχή τύπου κράτος δορυφόρος: Εχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο κόμμα. Βάζεις την δική σου στην αποθήκη και μετά περιμένεις να συμβεί κάτι.
ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε κλείνει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Βλ. συνέχεια στο «Γερμανική Οικονομία».
ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι. Έτσι, μη ξέροντας τι άλλο να κάνεις, κάνεις ένα διάλειμμα για φαγητό.
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις μηχανολογικά έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται. Μετά κάνεις ένα παγκόσμιο πόλεμο.
ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (γενικά): Εχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο, κρατικοποιεί τη μία, ιδωτικοποιεί και αρμέγει την άλλη και γρήγορα – γρήγορα πετά όσο γάλα μάζεψε για να μην χρειαστεί να αποφασίσει τι θα κάνει με δαύτο.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, παίρνεις δάνειο αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι, παίρνεις άλλο ένα δάνειο για να ταΐζεις στο μεταξύ το κοπάδι. Η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά, οι τιμές των ζοωτροφών ανεβαίνουν, το χρηματιστήριο ανεβαίνει κ.λπ. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι και εάν ο χρηματιστηριακός δείκτης «Ευρώ/Αγελάδα» είναι στα ψηλά του, αποπληρώνεις τα δάνεια και γίνεσαι πλούσιος, ενώ αν ο δείκτης είναι «παραδόξως & για πρώτη φορά στα χρονικά του χρηματιστηρίου!» στα χαμηλά του, όπως είναι φυσικό χρεοκοπείς και ζεις κάτω από γέφυρες μέσα σε χαρτόκουτες και σκεπάζεσαι με εφημερίδες για να μην κρυώσεις.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και εξαναγκάζεις την άλλη με πατριωτικά κηρύγματα να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε τέσσερις (4) αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα ψόφισε. Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν ότι πρόκειται για κάποιο ιό που αν δεν ήταν εξασθενημένες οι αγελάδες θα τον αντιμετώπιζε το ανοσοποιητικό τους. Αμέσως σκοτώνεις τους εμπειρογνώμονες με μαφιόζο εκτελεστή, ανακοινώνεις μέσω του CNN ότι ο ιός που σκότωνει τις Αμερικάνικες αγελάδες αναπτύχθηκε στα Αραβικά Εμιράτα και αποσιωπείς τα περί εξασθενημένου ανοσοποιητικού. Παράλληλα ανοίγεις για χιλιοστή φορά τα σύνορα με το Μεξικό λέγοντας ότι η Αμερικανική οικονομία πάει πολύ καλά και χρειάζονται φθηνά εργατικά χέρια για να πάει καλύτερα. Οσοι περάσουν τα σύνορα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη φυλακή όπου τους ταΐζουν φασιανό και παγωτό. Αργότερα τους ρωτάνε αν θέλουν να γυρίσουν πίσω στο Μεξικό ή να υπηρετήσουν την πατρίδα για 5.000 δολάρια το μήνα. Διαλέγουν το δεύτερο και τώρα που έχεις στρατό, κάνεις εισβολή στα Αραβικά Εμιράτα όπου σκοτώνονται όλοι οι Μεξικάνοι πριν χρειαστεί να πληρωθούν το πρώτο μηνιάτικο. Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, η Αμερικανική οικονομία πάει χειρότερα, οι επιχειρήσεις που πλήρωσαν την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου χέζονται στο χρήμα, το δολάριο πέφτει, το ευρώ ανεβαίνει και οι αγρότες του Μιλγουώκι αυτοκτονούν ένας – ένας απ’ τα χρέη στις τράπεζες.

ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις 2 αγελάδες και απεργεί το Συνδικάτο Φοροτεχνικών των Ευρωπαϊκών Τελωνείων και Λοιπά (το γνωστό και σαν F.R.A.S.F.ΚΛΠ.) επειδή – “Ναι μεν καλές είναι οι αγελαδίτσες, αλλά είναι και οι δύο με βούλες (!) ενώ έπρεπε η μία να είναι άσπρη και η άλλη μαύρη”, όπως δήλωσε ο foreman του συνδικάτου κ. Maurice Klamainuaueax.
Παράλληλα, στο μπλε κτίριο των Βρυξελλών οργιάζουν οι φήμες ότι θα ιδρυθεί νέα διεύθυνση για να καλύψει τη νέα θεματική ενότητα των δύο αγελάδων, με τον σύντομο τίτλο ΔΕΜΕΕΣ ή και FEMIP: «Διευκόλυνση για ευρω-μεσογειακές επενδύσεις και εταιρικές σχέσεις». Οπως είναι φυσικό λοιπόν, ανακατανέμεται για 1.000-oστή φορά ο προϋπολογισμός της ΕΕ, αναπτύσσονται και εκδίδονται νέα συστήματα μηνιαίων και τριμηνιαίων δελτίων παρακολούθησης και πληρωμών, αναπροσαρμόζεται συθέμελα η αριθμοδότηση κωδικών έργων και των πεδίων παρέμβασης (νέοι κωδικοί Barnier).Διότι «ναι μεν δεν τις θέλουμε ως έχουν –πρέπει όμως να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να τις έχουμε στο μέλλον, κυρίως ενόψει και της επέκτασης του Tacis, δηλαδή του ‘Κοινοτικού Προγράμματος Τεχνικής Βοήθειας για την Κοινότητα των Ανεξαρτήτων Κρατών’ (ευρύτερα γνωστού και ως Κ.Π.Τ.Β.Κ.Α.Κ.)», όπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Alfonso Piskoteaux.

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα αδιάφορης διατροφικής αξίας. Ρίχνεις έτσι τις τιμές στο 1/5 και ακολούθως βάζεις στόχο να παράγει (η ίδια αγελάδα) 40 φορές περισσότερο γάλα για να ρίξεις και πάλι τις τιμές. Στο εν τω μεταξύ, ούτε ένας Γιαπωνέζος δεν αγόρασε το γάλα διότι τρέφεται με κατσαρίδες που πιάνει στο σπίτι του. Εξάγεται έτσι το 100% του γάλακτος της αγελάδος στην Αμερική που το πίνει βρίζοντας τους Γιαπωνέζους που ρίξανε τις τιμές του γάλακτος διεθνώς. Οι αγελαδάρηδες του Τέξας (που μείνανε άνεργοι από την πορεία της τιμής του γάλακτος) αυτοκτονούν ένας – ένας απ’ τα χρέη στις τράπεζες.

Νέο-ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και ανακαλύπτεις ότι στην πραγματικότητα είναι πέντε! Τις ξαναμετράς και τις βγάζεις δώδεκα!! Την άλλη μέρα το πρωί, τις μετράς για τρίτη φορά διαπιστώνεις ότι τελικά είναι δύο. Μετά ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα γιατί κάνει τους αριθμούς πιο αισιόδοξους.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα, συλλαμβάνεις και καταδικάζεις σε θάνατο τον δημοσιογράφο που έκανε τη σχετική έρευνα.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες και τις λατρεύεις.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Εχεις δύο αγελάδες τις οποίες πουλάς όσο-όσο σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία γιατί είδες μια διαφήμιση στην τηλεόραση που έλεγε “δώστε μας τις αγελάδες σας και θα σας δώσουμε τον ουρανό με τα άστρα σε οικογενειακό πρόγραμμα μειωμένων χρεώσεων”.
Η φαρμακευτική εταιρεία παίρνει τις αγελάδες και σου δίνει μια μεταχρονολογημένη επιταγή, επιπλέον σου κλείνει το μάτι να πας να στην «σπάσει» μια εταιρεία συμβούλων που στην πραγματικότητα είναι θυγατρική της φαρμακευτικής, αλλά κανείς δεν έχει τα στοιχεία να το αποδείξει.
Η εταιρεία συμβούλων κάνει μια μελέτη και σε «συμβουλεύει» να τα δώσεις προκαταβολή για να πάρεις τζιπ πολυτελείας από εισαγωγέα αυτοκινήτων που σχετίζεται με τη φαρμακευτική εταιρεία, αλλά κανείς δεν έχει τα στοιχεία να το αποδείξει.
Μετά από τρεις απλήρωτες δόσεις δανείου, σου παίρνει το τζιπ η τράπεζα που είναι αφανής ιδιοκτήτης της φαρκακευτικής εταιρείας, αλλά κανείς δεν έχει τα στοιχεία να το αποδείξει.
Το τζιπ βγαίνει σε «δημόσιο» πλειστηριασμό και καταλήγει έναντι 50 ευρώ σε μεγάλη μάντρα αυτοκινήτων, που στην πραγματικότητα είναι συμφερόντων ιδιωτικού τσοντοκάναλου του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο εργολάβος που έχει τη φαρμακευτική εταιρεία, αλλά κανείς δεν έχει τα στοιχεία να το αποδείξει.
Στο μεταξύ, εσύ δανείζεσαι για χιλιοστή φορά το αυτοκίνητο του συνταξιούχου πατέρα σου καθώς και ολόκληρη τη σύνταξή του και την στήνεις στη λαϊκή αγορά μπας και έρθει κανένα κανάλι για ρεπορτάζ για να φωνάξεις στο φακό «ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ Η ΤΟΜΑΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ! ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!» και ο δημοσιογράφος να σε επιπλήξει: «Ακούμε αυτό που λέτε κύριε, όμως τις απόψεις σας δεν τις συμμερίζεται το κανάλι μας διότι κανείς δεν έχει τα στοιχεία να το αποδείξει».
Μετά γυρνάς στο σπίτι για να δεις τι θα κάνεις με τις δυο κατσίκες του μακαρίτη του πεθερού σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

ΒΙΝΤΕΟ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ