HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα μοναδικό λεύκωμα για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Ένα μοναδικό λεύκωμα στο οποίο αποτυπώνονται για πρώτη φορά και τα 90 ολοκαυτώματα χωριών και πόλεων της Ελλάδος από τους Ναζί την περίοδο 1...

Ένα μοναδικό λεύκωμα στο οποίο αποτυπώνονται για πρώτη φορά και τα 90 ολοκαυτώματα χωριών και πόλεων της Ελλάδος από τους Ναζί την περίοδο 1940-1945 εξέδωσε το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών.

Στο λεύκωμα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη περιλαμβάνονται ιστορικά ντοκουμέντα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ η παρουσίασή του θα γίνει για πρώτη φορά την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στα Καλάβρυτα, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 67 χρόνια από το Ολοκαύτωμα.

Ο βουλευτής Αχαΐας, επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, Αθανάσιος Παπαδόπουλος χαιρετίζει τη συγκεκριμένη έκδοση, η οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, "ενσαρκώνει και εκπληρώνει ένα προσωπικό του όραμα και έναν από τους καταστατικούς στόχους του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940 – 1945."

"Ο τόμος αυτός αποτυπώνει και παρουσιάζει τα αδιανόητα και τερατώδη εγκλήματα που διέπραξαν τα Ναζιστικά (Γερμανικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά) στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. H παρουσίαση αυτή είναι αναμφίβολα σημαντική, διότι για πρώτη φορά προβάλλονται συνολικά τα Ολοκαυτώματα στη χώρα μας, στις 90 αναγνωρισμένες, έως σήμερα, Μαρτυρικές Πόλεις και Χωριά. Mε την έκδοση αυτή επιδιώκεται να διατηρηθεί η μνήμη ζωντανή και ενεργή, πρωτίστως για τους νέους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν στο Δίκτυο για τη συμβολή τους στη συγκέντρωση του υλικού και στους έχοντες την επιμέλεια της έκδοσης.

Ας αποτελέσει το βιβλίο αυτό αφετηρία εσωτερικής αναζήτησης κι επανατοποθέτησής μας ως άτομα και ως κοινωνία στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο. Ας είναι, για όλους μας, μια άσκηση αυτογνωσίας, ένα ουσιαστικό μάθημα ιστορίας και ένα μήνυμα ειρήνης", αναφέρει ο Αχαιός βουλευτής.

Στο μεταξύ, ο κ. Παπαδόπουλος με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 67 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, την ερχόμενη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στη Διακίδειο Σχολή Λαού Πάτρας, με θέμα «Το γυναικείο δράμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος».

πηγή: http://thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.