HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μνήμες του ‘21 στο Μάνεσι

Του Τρύφωνα Μαντά Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο γραφικό χωριού του Μανεσίου Καλαβρύτων. Την πρωινή δοξολογί...

Του Τρύφωνα Μαντά
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο γραφικό χωριού του Μανεσίου Καλαβρύτων. Την πρωινή δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε η λεβέντικη «παράσταση» των λιλιπούτειων μαθητών του δημοτικού νηπιαγωγείου και σχολείου, στον σημαιοστολισμένο Ηρώο (μνημείο πεσόντων) του χωριού.
Ο πατήρ Γεώργιος Τζελέπης τέλεσε ολιγόλεπτη δέηση, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του χωριού Γεώργιο Πασά και αντιπροσωπεία μαθητών του δημοτικού σχολείου. Εν συνεχεία τη σκυτάλη πήραν οι εκκολαπτόμενοι αυριανοί πρωταγωνιστές. Υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο καθώς και τραγούδια της κλεφτουριάς, ενώ απήγγειλαν με ιδιαίτερη χάρη και ζωντάνια τα ποιήματά τους, υπό το βλέμμα πολλών κατοίκων του χωριού, αλλά και κατοίκων από γειτονικά χωριά, καθώς στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο του χωριού συμμετέχουν και παιδάκια από τις Βλασίες, τις Λαπάτες κ.α.
Όλοι οι μαθητές καταχειροκροτήθηκαν, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με ολιγόμετρη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού, σε άψογο βηματισμό. Στη συνέχεια πολλοί κάτοικοι απήλαυσαν τον καφέ τους στα καφενεδάκια του χωριού και εν συνεχεία αρκετοί εξ αυτών μετέβησαν στην Αγία Λαύρα και στα Καλάβρυτα για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις, εκμεταλλευόμενοι και την πανέμορφη και ζεστή μέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.