HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η απελευθέρωση των Καλαβρύτων

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε σήμερα η επέτειος της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου 1821) που σηματοδότησε και την έν...

Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε σήμερα η επέτειος της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων (21 Μαρτίου 1821) που σηματοδότησε και την έναρξη της επανάστασης του Έθνους.
Από το πρωί στην μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων ακούγονταν πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δήμου
Στις 10:15 ξεκίνησε η Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ με ομιλία από τη Φιλόλογο κ. Βέρα Χριστοδούλου - Τάγαρη
Στίς 10:45 τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων Κατάθεση στεφάνων Τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη ενδόξων ηρώων Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και αμέσως μετά ακολούθησε η παρέλαση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Καλαβρύτων και στις 11:30 η καθιερωμένη αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από το Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων “Πάνος Μίχος” με κύριο χαρακτηριστικό την λεβεντιά των Καλαβρυτινών νέων !!!!
Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Κουτσούκος, τη Βουλή των Ελλήνων, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος και το κόμμα της Ν.Δ., ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, παρέστησαν ακόμη, ο βουλευτής, Μ. Μπεκίρης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πολιτευτές, Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Ν. Ράγιου, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γ. Λαζουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Δημήτρης Δριβήλας, ο Αρχιπύραρχος, Θεόδωρος Γεωργιόπουλος, ο Διοικητής της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Άρης Καθρέπτας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ραντεβού πλέον την Παρασκευή 25 Μαρτίου στην Αγία Λαύρα όπου αναμένετε κοσμοσυρροή για να τιμηθεί με λαμπρές εκδηλώσεις η έναρξη του αγώνα του Έθνους!















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.