HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβυής- Ο ρόλος της Ελλάδας

Στις 16:50 ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτα...


Στις 16:50 ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προανήγγειλε στρατιωτική επέμβαση κατα του καθεστώτος Καντάφι μετά απο ομόφωνο ψήφισμα της έκτακτης σύσκεψης των ηγετών στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε οτι ο Καντάφι αγνόησε τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ουσιαστικά άναψε το "πράσινο φως" για τη στρατιωτική επέμβαση.

Ήδη αυτήν την ώρα Γαλλικά αεροσκάφη εισέβαλαν στον ενέριο χώρο της Λιβύης
Την συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στις συμμαχικές επιχειρήσεις κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα πάρουν μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις αλλά θα αναλάβουν ρόλο επιτήρησης και συνδρομής στις επιτιθέμενες νατοϊκές δυνάμεις.

Όπως αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 4 F-16 με ένα ιπτάμενο ραντάρ, με 2 ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης και θα δώσει και τις 2 βάσεις (Σούδα και Άκτιο) για τεχνική υποστήριξη,ανεφοδιασμό και απο-προσγειώσεις αεροσκαφών. Οι ελληνικές δυνάμεις με τα μαχητικά αεροσκάφη αλλά και τα ιπτάμενα ραντάρ θα συμμετέχει σε περιπολίες στη περιοχή μεταξύ Σικελίας και Λιβύης, ενώ θα συνεχιστεί η παρουσία μίας φρεγάτας με το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλη μια στα ανοιχτά του κόλπου της Σύρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.