HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στην Χελωνοσπηλιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με το Συλλόγου Λυκο...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με το Συλλόγου Λυκουριωτών (ο Προφήτης Ηλίας). Το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου 2011, στο Μνημείο της Χελωνοσπηλιάς, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων π. Γεώργιος Μπίρμπας, έκανε το καθιερωμένο Τρισάγιο. Ακλούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Καλαβρύτων Γ. Λαζουρά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Λυκουριωτών, και κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λυκούριας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Την παράσταση "έκλεψε" η Θεατρική ομάδα Λυκουριωτών "οι πηγές του Λάδωνα"

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Παπαδάτος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πολιτευτής Δ. Τριανταφυλοπουλος, ο πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Αθαν, Φραντζής, η Γραμματέας Γ. Χασαποπούλου, οι αντιπρόεδροι Γ. Αγγελόπουλος και Δ. Μαντάς και πλήθος κόσμου.

Στο ύψωμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίθεση ελλήνων εναντίον τούρκων, μια μάχη που στάθηκε προάγγελος της κήρυξης της Επανάστασης, μια μόλις εβδομάδα νωρίτερα. Από το σημείο εκείνο περνούσαν τούρκοι φοροεισπράκτορες, με κατεύθυνση την Τρίπολη, φορτωμένοι με χρήματα από «χαράτσια» (κεφαλικός φόρος), που είχαν πάρει από τα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά.Ο οπλαρχηγός Γιάννης Χονδρογιάννης, με εντολή του Ασημάκη Ζαΐμη, επιτέθηκε στους φοροεισπράκτορες.Σκότωσαν ένα από αυτούς, πήραν τα φορτία με τα χρήματα και κατευθύνθηκαν στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, για να ενισχύσουν τον Αγώνα. Κάτω ακριβώς από το ύψωμα, όπου δόθηκε η μάχη, υπάρχει μια σπηλιά, στην οποίαν -σύμφωνα με την παράδοση- σύχναζαν μεγάλες χελώνες και αυτή ήταν η αφορμή η τοποθεσία αυτή να ονομαστεί «χελωνοσπηλιά».pankalavritinos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.