HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΑΣ Καλαβρύτων

Με αφορμή την παρουσία του στα Καλάβρυτα, για τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και στο πλαίσιο...

Με αφορμή την παρουσία του στα Καλάβρυτα, για τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Κουτσούκος επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της ΕΑΣ Καλαβρύτων, ζήτησε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Ένωσης. 
Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από το βουλευτή Αχαΐας, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την άρτια οργάνωση και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Καλαβρύτων, με το πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο ελέγχου του γάλακτος, το εργοστάσιο γάλακτος, τη μονάδα παραγωγής της παραδοσιακής φέτας, τον πρότυπο χώρο επεξεργασίας πρωτεϊνών, τη μονάδα των ψυκτικών θαλάμων, το Βιολογικό Καθαρισμό, καθώς και το πρατήριο από το οποίο πωλείται η βαρελίσια φέτα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, που είναι προϊόν υψηλής ποιότητας, όπως επίσης και άλλα τυροκομικά προϊόντα. Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε παράλληλα και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις των σφαγείων του Δήμου Καλαβρύτων, τα οποία ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν από μερικούς μήνες, τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες κοινοτικές και εθνικές οδηγίες. 
Ο κ. Κουτσούκος μετά και τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΑΣ Καλαβρύτων, δήλωσε: «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες διαγράφουν επιτυχημένη πορεία. Επισκέφθηκα τις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΑΣ και διαπίστωσα τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας τους. Η πολυετής δραστηριότητά της καταδεικνύει τη σημασία και τη δύναμη των συνεταιρισμών και της δυνατότητά τους να εγγυηθούν μέσα από τη συλλογικότητα, την ορθή διαχείριση και την επιχειρηματικότητα τα συμφέροντα των παραγωγών. Σε μια κατεξοχήν κτηνοτροφική περιοχή, όπως ο διευρυμένος Δήμος Καλαβρύτων, η ΕΑΣ αποτελεί στήριγμα για τους παραγωγούς και εγγύηση για το εισόδημά τους, και κατ’ επέκταση εγγύηση και για την τοπική ανάπτυξη, σε συνδυασμό και με τη λειτουργία των σύγχρονων δημοτικών σφαγείων. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις διοικήσεις της ΕΑΣ Καλαβρύτων, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο κερδοφόρες και συνεχώς εξελισσόμενες συνεταιριστικές οργανώσεις που αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο συνεταιριστικής δράσης και συνεργασίας». Να σημειωθεί πως για την παραγωγή της βαρελίσιας φέτας και των άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων, η ΕΑΣ συγκεντρώνει 65 τόνους αιγοπρόβειο γάλα την ημέρα από τα Καλάβρυτα, την περιοχή της Αιγιαλείας, την ορεινή περιοχή της Πάτρας, καθώς και από τους όμορους Νομούς Αρκαδίας και Ηλείας.

Η ΕΑΣ είναι δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1963 έχει περιφέρεια τη γεωγραφική περιοχή η οποία ορίζεται από τα διοικητικά όρια του Νομού Αχαΐας και έχει ως μέλη της σήμερα 36 πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνει το αιγοπρόβειο γάλα από κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγών μελών της στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων καθώς και από παραγωγούς των ορεινών περιοχών των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας το οποίο επεξεργάζεται και παράγει τυροκομικά προϊόντα.

Διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εθνικών κανονισμών και της Ε.Ε. με εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 9001 , Βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων , Μονάδα Ψυκτικών Θαλάμων για την συντήρηση και αποθήκευση των προϊόντων της.

Τα προϊόντα της διατίθενται στην εγχώρια αγορά, ενώ για την εξυπηρέτηση των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής διαθέτει:

- Δύο συγκροτήματα αποθήκευσης και παραγωγής μιγμάτων ζωοτροφών

- Τέσσερα υποκαταστήματα εμπορίας ζωοτροφών, λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού στα Καλάβρυτα, την Κλειτορία, την Ψωφίδα και τη Δάφνη.

- Κατάστημα πώλησης κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων στα Καλάβρυτα.

- Κατάστημα λιανικής πώλησης των τυροκομικών της προϊόντων στα Καλάβρυτα.

Με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, παρέχει συμβουλές και βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων και υποστηρίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους σε θέματα επιδοτήσεων , επενδυτικών προγραμμάτων κ.α.

Η ΕΑΣ Καλαβρύτων συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής απασχόλησης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στον έλληνα καταναλωτή.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει δίνουν τη δυνατότητα για την περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα και ανάπτυξή της καθώς και την ασφάλεια των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.