HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φτωχοί και μεσαίοι αγρότες- ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. Πελοποννήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς

Με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών την Τετάρτη 9/3/2011, η ΕΠ Πελοποννήσου- Ζακύνθου- Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο τύπ...

Με αφορμή την κινητοποίηση των αγροτών την Τετάρτη 9/3/2011, η ΕΠ Πελοποννήσου- Ζακύνθου- Κεφαλλονιάς του ΚΚΕ εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο τύπου:
"Με ένα μπαράζ παρεμβάσεων και δηλώσεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να παρουσιάσει σαν λύση στην καπιταλιστική κρίση και στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών «τα καλάθια των αγροτικών προϊόντων». Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι αποφάσεις των περιφερειακών συμβουλίων όπου γίνονται παρουσία του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης.
Κοροϊδεύουν και προκαλούν συνειδητά τους μικρομεσαίους αγρότες. Δεν έχουν στόχο να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών, ούτε να εξαλείψουν τους μεσάζοντες ούτε να εξασφαλίζουν οι λαϊκές οικογένειες φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
Αυτό που θέλουν είναι η επίσπευση της εφαρμογής της Κ.Α.Π. και της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε. Έχουν στόχο τη συγκέντρωση της παραγωγής και της γης σε λίγους καπιταλιστές αγρότες, με ταυτόχρονο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.
Στην ουσία παραδίδουν το εμπόριο των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στους εμποροβιομήχανους, οι οποίοι ήδη κατέχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, συσκευαστήρια, εκμεταλλευόμενοι εργάτες και ξεκληρισμένους αγρότες. Ταυτόχρονα με κριτήριο τα κέρδη και την καπιταλιστική αγορά θα βάζουν στο καλάθι συγκεκριμένα προϊόντα εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών που θα παίρνουν τις επιδοτήσεις, ενώ την ίδια ώρα δε θα στηρίζονται άλλα αναγκαία αγροτικά προϊόντα για τη διατροφή του λαού.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα στον κάμπο της Δυτ. Αχαϊας και Ηλείας. Εκεί οι καπιταλιστές αγρότες που δραστηριοποιούνται, κυρίως στην καλλιέργεια φράουλας, έχουν ταυτόχρονα τα συσκευαστήρια και το εμπόριο. Διαμορφώνουν τις τιμές και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως η πατάτα, το καρπούζι, τα οπωροκηπευτικά. Όχι τυχαία σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρας εξήρε τους συγκεκριμένους καπιταλιστές αγρότες σαν πρότυπο για την αγροτική ανάπτυξη.
Τριάντα χρόνια από την ένταξή μας στην Ε.Ε. έχει συσσωρευτεί πολύτιμη πείρα για το ρόλο αυτής της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης στο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Πέντε έως έξι δισ. ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο για εισαγωγές αγροτικών και ζωοτροφικών προϊόντων, που όμως έχει δυνατότητα η χώρα μας να παράγει. Αυτό υπηρετεί την κερδοφορία των ευρωμονοπωλίων και ντόπιων εμποροβιομηχανικών ομίλων που στηρίζονται από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή μια σειρά παραδοσιακών καλλιεργειών, όπως η σταφίδα. Από το Μητρώο Αγροτών πετάγονται ήδη χιλιάδες φτωχοί αγρότες έξω από κάθε δικαίωμα. Η επιβολή ταμειακών μηχανών και η διπλή φορολόγηση ανοίγει το δρόμο για το «ξεζούμισμα» των παραγωγών λαϊκών αγορών και το χαρακτηρισμό τους σαν μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.
Έρχονται ακόμα πιο μαύρες μέρες με την Κ.Α.Π. 2014-2020 για σας και τις οικογένειες σας, όπως και για όλες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
Τα συμφέροντά σας και το μέλλον των παιδιών σας είναι αντίθετα με τα κόμματα που θεωρούν μονόδρομο την Κ.Α.Π., την Ε.Ε., τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Δυναμώστε τις προσπάθειες σας για την ανασυγκρότηση των αγροτικών συλλόγων, συσπειρωθείτε στην ΠΑΣΥ και διεκδικείστε αγωνιστικά το δικαίωμά σας να δουλεύετε στα χωράφια σας και να ζείτε με αξιοπρέπεια από το μόχθο της δουλειάς σας.
Φτωχοί και μεσαίοι αγρότες
Εργαζόμενοι στην αγροτική οικονομία
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η ανάπτυξη της λαϊκής συμμαχίας, ο κοινός αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργατοϋπάλληλους, μικροεπαγγελματίες, τα ριζοσπαστικά μέτωπα και οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών, για την οικοδόμηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου για τη λαϊκή εξουσία, είναι η μόνη λύση και διέξοδος.
Ο δρόμος αυτός προετοιμάζεται με τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες, με τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης, που εμπνέουν μαχητική αισιοδοξία και δίνουν προοπτική. Για αυτό στηρίζουμε τους αγώνες και τα αιτήματα άμεσης ανακούφισης, αλλά και προοπτικής, για ανατροπή του Μνημονίου και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
Οι αγώνες θα έχουν προοπτική όταν ο στόχος θα είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων και επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί με ριζικές αλλαγές σε επίπεδο εξουσίας και οικονομίας, που είναι οι ώριμες και αναγκαίες με έναν άλλο τρόπο παραγωγής που θα εξασφαλίζεται:
• Κοινωνικοποίηση όλων των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα, της βιομηχανίας αγροτικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, ενέργεια, μηχανήματα κ.ά.) και προϊόντων άμεσης κατανάλωσης, ένταξή τους στον κεντρικό σχεδιασμό για την παραγωγή εγχώριων τροφίμων φτηνών και ποιοτικών, που θα καλύπτουν τις διατροφικές και άλλες ανάγκες του λαού.
• Κατάργηση της καπιταλιστικής αγροτικής εκμετάλλευσης.
• Συνεταιριστικοποίηση της αγροτικής παραγωγής με τη δημιουργία και στήριξη παραγωγικών συνεταιρισμών μικρομεσαίων αγροτών, που θα ενοποιούν τις μικροϊδιοκτησίες στη μεγάλη συνεταιριστική, με κοινές καλλιεργητικές φροντίδες και συλλογή, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής, αξιοποιώντας καλύτερα τις παραγωγικές δυνάμεις, στην προοπτική της πλήρους μηχανοποίησής της και άμεσης σύνδεσής της με τη μεταποίηση.
• Δημιουργία κρατικού φορέα συγκέντρωσης και εμπορίου των αγροτικών προϊόντων.

Αυτή η προοπτική συγκρούεται με το σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα και τα κόμματά του, όμως δεν έχουν να χάσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες από την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής,
παρά μόνο τα βάσανα και την καταστροφή τους."
ΜΑΡΤΗΣ 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ– ΖΑΚΥΝΘΟΥ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ TOY KKE



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.