HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξενώνα φιλοξενίας δημιουργεί η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

από την Πέπη Σπηλιωτοπούλου   www.filodimos.gr Διακριτικά μεν αλλά ξεκάθαρα, δε, ο Μητροπολίτης ανοίγει ζήτημα με τα κοντέινερ του Τριαντεί...

από την Πέπη Σπηλιωτοπούλου  www.filodimos.gr
Διακριτικά μεν αλλά ξεκάθαρα, δε, ο Μητροπολίτης ανοίγει ζήτημα με τα κοντέινερ του Τριαντείου, τα οποία παραμένουν 15 χρόνια ως "προσωρινή λύση στέγασης σεισμοπλήκτων" και τα οποία, στην πλειοψηφία τους, λειτουργούν πλέον ως αποθήκες, "γκαρσονιέρες" και άλλες χρήσεις. Το είχε πει ο Σταύρος Μπένος (παλιά καραβάνα, αφού ήταν δήμαρχος Καλαμάτας το 1986) στον αείμνηστο Λέλο Σιαβελή το 1995: "Δήμαρχε, μη βάλεις κοντέινερ, γιατί δεν θα μπορέσεις ποτέ να απαλλαγείς από δαύτα". Δυστυχώς, τα κοντέινερ μπήκαν και τώρα δε βγαίνουν με τίποτα, όπως το'πε ο Μπένος.
Ο κ. Αμβρόσιος, λοιπόν, επιθυμεί τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας για άστεγους συνανθρώπους μας, που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, λόγω και της οικονομικής κρίσης η οποία μαστίζει τη χώρα μας. Γι'αυτό, εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας πως αναζητεί τον κατάλληλο χώρο για την πραγματοποίηση της δραστηριότητας αυτής. Γι’ αυτό κάνει έκκληση, απευθυνόμενος στα φιλάνθρωπα αισθήματα των πολιτών, τόσο προς τους ενοίκους των κοντέινερ που βρίσκονται στην περιοχή της Κουλούρας και οι οποίοι δεν τα χρησιμοποιούν πλέον, να της παραχωρήσουν ένα εξ αυτών, όσο και σε οποιονδήποτε άλλον αρμόδιο φορέα που θα μπορούσε να βοηθήσει για την εξεύρεση του χώρου αυτού. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υπεύθυνος ορίστηκε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης Πρωτοσύγκελλος, στο τηλέφωνο: 26910 21777.
Το θέμα είναι, βεβαίως, πως τα κοντέινερ δεν ανήκουν στους ενοίκους μα τους έχουν παραχωρηθεί. Αλλά τα χρόνια περνάνε, οι περισσότεροι έχουν ευτυχώς λύσει το στεγαστικό τους πρόβλημα, δεν απελευθερώνουν όμως και τα τσίγκινα σπιτάκια που τους φιλοξένησαν, τους τραγικούς μήνες μετά το σεισμό του 1995...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.