HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υποχωρεί η Μπιρμπίλη για τις Natura

Νέα υποχώρηση για την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη η οποία επανα-τροποποίησε το άρθρο 9 που ορίζει την δόμηση στις περιοχές na...

Νέα υποχώρηση για την υπουργό Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη η οποία επανα-τροποποίησε το άρθρο 9 που ορίζει την δόμηση στις περιοχές natura.

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr με τις νέες αλλαγές ολα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις. Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.

Επιπλέον, η τροποποίηση που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης για τους ημιυπαίθριους χώρους, προβλέπεται παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2011, ενώ γiα τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/3/ έως 30/6 η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται για 4 μήνες δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011.

Οι αλλαγές φαίνεται πως οδηγούν προς εκτόνωση την κόντρα μεταξύ της κυρίας Μπιρμπίλη και της ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι απειλούσαν να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Εκτόνωση που προκλήθηκε από την ολική οπισθοχώρηση της υπουργού έναντι των απαιτήσεων των «πράσινων» βουλευτών.

Η νέα τροπή οδηγεί και την ΝΔ και το ΛΑΟΣ στο να μην ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 9. Δεν αποκλείεται όμως, η ΝΔ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την διάταξη που απαγορεύει την δόμηση σε νησιωτικές περιοχές με κλίση εδάφους 35% και αυτή που καταργεί τον χαρακτηρισμό «υψηλής παραγωγικότητας» στις περιοχές που εκτίνονται 600 μέτρα παραπλεύρως των εθνικών οδών.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.
από το protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.