HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O tempora ! o mores ! - αποκυήματα της φαντασίας

Του Τρύφωνα Μαντά «Τι νέα ρε Τεό, πως τα περνάς ;» έγραφε το μήνυμα στο κινητό του Κολοκοτρώνη, σταλμένο από τον Νικηταρά. Βαριεστημένος κα...


Του Τρύφωνα Μαντά
«Τι νέα ρε Τεό, πως τα περνάς ;» έγραφε το μήνυμα στο κινητό του Κολοκοτρώνη, σταλμένο από τον Νικηταρά. Βαριεστημένος και πεσμένος ψυχολογικά αυτός, οι δουλειές στο χασάπικό του στην Ιόνιος Πολιτεία δεν πήγαιναν και πολύ καλά ένεκα της κρίσης, έριξε την «ιδέα» στον φίλο του.
«Τρεχάματα ρε Νικηταρά και αναδουλειές. Έπιασαν και το γιό μου τον Πάνο χωρίς δίπλωμα, με αποτέλεσμα να μην έχω delivery-boy και να πρέπει να προσλάβω πλέον υπάλληλο. Όλα στραβά μου πάνε, αλλά πάντως έχω και μια ιδέα στο μυαλό», έγραφε το μήνυμα του Κολοκοτρώνη.
«Ποια ιδέα Θοδωρή, για πες μου», απάντησε ο Νικηταράς.
«Να μωρέ δεν κάνουμε μια επανάσταση, να γίνουμε και γνωστοί, να έχουμε και τα δικά μας γκρουπάκια στο facebook… Ας ενώσουμε τις φωνές μας με τον Τσίπρα και την Παπαρήγα για να πάμε κόντρα στο κατεστημένο. Τους βαρέθηκα τους Τούρκους και τα τερτίπια τους. Ακόμη μας αρνούνται τη δια βίου μάθηση και βγαίνει ο χοντρό-Πάγκαλος και μας λέει αγράμματους και αλητήριους», έγραφε στο μήνυμά του ο Κολοκοτρώνης, αφήνοντας εμβρόντητο τον Νικηταρά, που περίμενε πίνοντας τη φραπεδιά του να περάσει η ώρα, περιμένοντας το βραδινό ματσάκι Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ για να πληρωθεί, καθώς το over 2,5 γκολ που είχε παίξει, ήταν άχαστο.
Μια βδομάδα μετά, στην καρδιά του χειμώνα στα 1821, οι δύο φίλοι έπιναν τον καπουτσίνο τους, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά μιας σόμπας αλογόνου, σε γνωστή καφετέρια στην παραλία της Μάνης. Ο Νικηταράς, με γεμάτες της τσέπες από το over-ακι, στο οποίο είχε παίξει τα ρέστα του, κέρναγε τους καφέδες.
«Αύριο μεθαύριο θα έρθει κι ο Παπαφλέσσας από δω, καθώς τρέχει ακόμη με το συγκρότημά του, τους ‘’Παπαροκάδες’’. Μου έστειλε κι ο Δυσσέας ο Ανδρούτσος μήνυμα στο msn πως θέλει κι αυτός να λάβει μέρος στην επανάσταση. Δεν τους πάει τους Τούρκους με τίποτα, ειδικά τώρα που έχρισαν το Καστελόριζο νησί της Μεσογείου και όχι του Αιγαίου. Μεταξύ μας, να ξέρεις, από μικρός ψήφιζε Καρατζαφέρη και δεν γουστάρει τους ξένους με τίποτα. Όσο για εκείνον τον gipsy – boy τον Καραϊσκάκη, τρέχει πάλι, ως συνήθως σε γκομενοδουλειές και με έχει τρελάνει στις αναπάντητες, διότι μονίμως δεν έχει κάρτα στο What’s up. Μου είπε πάντως πως τα αφήνει όλα πάνω μας και απλά να του πούμε το μέρος, τη μέρα και την ώρα, όσον αφορά την επανάσταση. Με λίγα λόγια Νικήτα, δεν μένει παρά να ορίσουμε το μέρος και τη μέρα να ξεκινήσει η επανάσταση» τόνισε ο Κολοκοτρόνης, κοιτώντας βλοσυρός τους Τούρκους ζαπτιέδες απέναντί του, να σαλιαρίζουν με τις ουκρανές σερβιτόρες.
«Και που λες ρε Θόδωρε, να την κάνουμε την επανάσταση? Που να τη ξεκινήσουμε? Διάλεξε ένα μέρος, δεν με πειράζει να είναι λιγάκι μακριά, έχω πολύ καιρό να πάω ταξίδι και θέλω μα ξεμπουκώσω τη μηχανή», είπε ο Νικηταράς, παραγγέλνοντας ταυτόχρονα έναν espresso.
«Ρε Nick ξέρεις τι λέω? Έχουμε φτάσει πια σε κάποια ηλικία και το σώμα μας αρχίζει να πονάει και να γερνάει. Δεν είμαστε πια τα πιτσιρίκια, που τρέχαμε από πόλη σε πόλη και κάναμε χουνέρια στους Τούρκους και μετά καταλήγαμε με τις κιθάρες μας στις παραλίες να κάνουμε ολονύκτια πάρτι. Αυτό που προτείνω εγώ είναι να πάμε κανά μήνα όλοι μαζί εμείς οι «εγκέφαλοι» της επανάστασης στα Καμένα Βούρλα, να ξεκουράσουμε κάμποσο καιρό τα κορμιά στα ιαματικά λουτρά εκεί και κατά τα τέλη Μάρτη, γύρω στις 20 με 25, να κηρύξουμε την επανάσταση. Αρχές Μαρτίου να ρθει κι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, να φέρει μαζί του και ένα λάβαρο και η έναρξη να γίνει με κάθε επισημότητα, παρουσία των ΜΜΕ αλλά και celebrities, ώστε να έχουμε πανελλήνια αποδοχή», τόνισε αποφασιστικά ο Κολοκοτρώνης.
«Μια χαρά τη βρίσκω την ιδέα σου για τα Καμένα Βούρλα ρε Θοδωρή, συμφωνώ κι εγώ. Αύριο αλλάζω λάδια στη μηχανή και μεθαύριο πρωί πρωί ξεκινάμε για τα Καμένα Βούρλα. Έφτασε λοιπόν η ώρα της επανάστασης. Μόνο μη ξεχάσεις να κλείσεις δωμάτια και για τους υπόλοιπους. Στα Καμένα Βούρλα λοιπόν…!!!», απάντησε ενθουσιασμένος ο Νικηταράς και πλέον όλα είχαν μπει στο δρόμο τους, οι ιστορικές εξελίξεις είχαν πλέον δρομολογηθεί!!!
Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας μου, όπως αποκυήματα της φαντασίας κάποιων αποτελούν και οι όποιες «εξυπνάδες» ακούστηκαν και ακούγονται στην περίφημη σειρά του ΣΚΑΙ και δη τη σειρά «1821». Ουδείς έχει το δικαίωμα να «πλαστογραφεί» την ιστορία μας και να καπηλεύεται τον αγώνα και το αίμα όλων αυτών των αγωνιστών που μας χάρισαν την ελευθερία μας και την εθνική μας υπόσταση.
Σε λίγες μέρες έχουμε τις εκδηλώσεις στη Λυκούρια, στα Καλάβρυτα και στην Αγία Λαύρα, όπου θα ξαναζωντανέψουν οι μνήμες των γεγονότων της Χελωνοσπηλιάς, της απελευθέρωσης των Καλαβρύτων, της σύλληψης του Αρναούτογλου, της ορκωμοσίας των πρώτων αγωνιστών του μεγάλου Αγώνα. Σε λίγες μέρες θα ξανατρέξουν δάκρυα στα μάτια μας, βλέποντας την αναπαράσταση αυτών των ιστορικών γεγονότων, από τους ερασιτέχνες Καλαβρυτινούς ηθοποιούς και θα ξαναζωντανέψει μπροστά μας το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.