HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Εθ. Συμβ. Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα που διεξήχθη στην Αθήν...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα που διεξήχθη στην Αθήνα χθες 3 Απριλίου (Θέατρο «ΑΛΦΑ») στο οποίο για πρώτη φορά συμμετείχαν και εκπρόσωποι κομμάτων. Από την Αχαΐα συμμετείχε ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος με την ιδιότητά του και ως επίτιμος πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, στο οποίο για πρώτη φορά, παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιάννης Ιωαννίδης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση έγινε απολογισμός της τριετούς δράσης του Εθνικού Συμβουλίου, από τον πρόεδρο, Μανώλη Γλέζο, ενώ καθορίστηκαν και οι επόμενες κινήσεις στην κατεύθυνση συνέχισης του αγώνα για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γλέζος έκανε ιδιαίτερα αναφορά στη συνεργασία με το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος και στον πρώην πρόεδρο του Δικτύου, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, επισημαίνοντας πως επιτελεί ένα σημαντικό έργο, όπως να κρατά άσβεστη την ιστορική μνήμη και τα τραγικά γεγονότα που «σημάδεψαν» δεκάδες ελληνικές περιοχές. Ο κ. Γλέζος τόνισε πως οι δύο φορείς σε συνεργασία μπορούν να επιτύχουν αποτελεσματικότερα τη διεκδίκηση των οφειλών από το γερμανικό κράτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος στη σύντομη τοποθέτησή του στάθηκε ιδιαίτερα στις αγωγές για γερμανικές αποζημιώσεις που έχουν κατατεθεί από τους Αχαιούς, περίπου 4.500.

Στο Συνέδριο, επισημάνθηκε, εκτός από τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς, που έκλεψαν οι κατακτητές από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνίστανται στο διαβόητο «κατοχικό δάνειο» και τις πολεμικές επανορθώσεις που αποφάσισε η Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1945-46. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η σημερινή αξία των οφειλών αυτών υπερβαίνει τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι τόκοι!

Παράλληλα, εκτιμήθηκε από όλους πως η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει η χώρα μας στο Δικαστήριο της Χάγης υπέρ της Ιταλίας στην αντιδικία για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι σε θετική κατεύθυνση.

Στο Συνέδριο τέθηκε πρόταση στρατηγικού αναπροσανατολισμού του Εθνικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα, εκτός από τη διαφώτιση της κοινής γνώμης, κύριος σκοπός του ήταν η «κινητοποίηση των ελληνικών αρχών» και, επικουρικά, του ελληνικού λαού. Στις εργασίες παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς.
από ΤΗΕBEST

2 σχόλια

  1. Κύριε Κυριαζή ,
    1) Καλό είναι να φροντίζετε να αναρτάτε επίκαιρες φωτογραφίες .
    Ο μεν Γιάννης Σταμούλη ετελευτησε τον βίο του , ο δε Καθηγητής Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης είναι βαρύτατα ασθενής .
    2) Ο στατηγικός αναπροσανατολισμός του Συμβουλίου επιβεβαιώνει και αυτός την αναγκαιότητα της ενημερώσεως του κοινού , όπως σταθερά επιμένω να συμβεί .
    Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μετρήσουμε τα θετικά και τα αρνητικά και να χαράξουμε τα μελλούμενα .

    ΤΑΚΗΣ Ι ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς δεν έχω... επέλεξα αυτή για να θυμόμαστε....αν έχετε καμία επίκαιρη με χαρά να την ανεβάσω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.