HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βιβλιοπαρουσίαση: “Το κόκκινο της κερασιάς έφερε έρωτα” της Βάνας Βενέτη 19 Μαΐου στο Αίγιο

Το βιβλίο “Όταν το κόκκινο της κερασιάς έφερε έρωτα” της Βάνας Βενέτη , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαράκη, παρουσιάζεται στο αιγιώτι...

Το βιβλίο “Όταν το κόκκινο της κερασιάς έφερε έρωτα” της Βάνας Βενέτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζαχαράκη, παρουσιάζεται στο αιγιώτικο βιβλιόφιλο κοινό την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο cafe Del Mar στην παραλία Αιγίου (1ος όροφος, είσοδος από πλακόστρωτο).
Η Βάνα Βενέτη γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας master στους τομείς του Αστικού, του Εργατικού και του Αστικού Δικονομικού Δικαίου. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στον Εργατικό Τομέα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα υπηρετεί ως Ειρηνοδίκης. Είναι έγγαμη με τρία παιδιά. Ο Αντώνης Σαμαράκης είχε χαρακτηρίσει τα γραπτά της “έξοχη εργασία”. Η Έλλη Αλεξίου όταν πρωτοδιάβασε κείμενά της την αποκάλεσε “άξια συνάδελφο”. Το πρώτο της βιβλίο “Κι άλλες χαρές θα'ρθουν” έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Νότια Αφρική, Αμερική και Αυστραλία, αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές. Το διήγημά της “Στα λέπια του πάγου” τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο Νεοελληνικού Διηγήματος από το Πνευματικό Πρακτορείο Νότιας Αφρικής το 1990. Η Dolly Dalka από το Γιοχάνεσμπουργκ την πρότεινε στην Πορτογαλική Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Ευάγγελος Ανδρέου από το Εuropean Art Center γράφει ότι έχει κατακτήσει το μέτρο επεξεργασίας του δύσκολου λογοτεχνικού είδους της πρόζας και ότι άγγιξε τις συγκινήσεις του.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ψυχολόγος Χαρά Θεοδωρακοπούλου και η ίδια η συγγραφέας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου. Χορηγός της παρουσίασης είναι το κατάστημα Calzedonia Αιγίου (Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.