HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

25η Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας - Εκδηλώσεις στην Πάτρα

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας (MS DAY 2011), το Σωματείο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ Ε...

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας (MS DAY 2011), το Σωματείο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ», συμμετέχει στην Παγκόσμια κινητοποίηση με τις εξής δράσεις :
Επιστημονική-Ενημερωτική Εκδήλωση την Τετάρτη 18 Μαΐου στον Πολυχώρο ΠΟΛΙΤΕΙΑ στις 6.00μ.μ. με ομιλητές τους :
α) Καρανάσιο Παναγιώτη Επ. Α’ Νευρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Πατρών ‘Άγ. Ανδρέας με ΘΕΜΑ: «Το σήμερα και το αύριο στην θεραπευτική αγωγή της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» και
β) Βόσσο Βασίλη Ιατρό Ουρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Πατρών ‘Άγ. Ανδρέας, με προεδρείο τον Dr Αριστομένης Γκέκας-Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. Πατρών ‘Άγ. Ανδρέας και ΘΕΜΑ : «Σεξουαλική ζωή στην Σκλήρυνση κατά Πλάκας»

ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ: Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 η ΕΕΑΣΚΠ θα λειτουργεί στην Πλατεία Γεωργίου , από τις 10.00π.μ. έως τις 3.00μ.μ., και θα πλαισιώνεται από εθελοντές της ομάδας ψυχοκοινωνικής στήριξης της ΕΕΑΣΚΠ και του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» της εταιρίας ¨ΕΔΡΑ¨. Θα διανεμηθεί έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ.

Η δράση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της ΔΟΥΠ Πατρών και σε συνεργασία με την ΠΟΑΜΣΚΠ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΠ - World MS Day

Η τελευταία Τετάρτη του Μαΐου θεσπίστηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Multiple Sclerosis Internasional Federation (MSIF), ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και εορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, είναι η ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 και είναι αφιερωμένη στα εργασιακά θέματα των ΑμΣΚΠ.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας καθώς και η έγκυρη ενημέρωση για τη νόσο .
Υπολογίζεται ότι πάνω από 2.000.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Παθοφυσιολογία της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.
Η Σ.Κ.Π είναι μια χρόνια νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και προσβάλει περισσότερο τις γυναίκες από τους άνδρες (ποσοστό 2:1).
Είναι μια πάθηση προσωπική σαν το δαχτυλικό αποτύπωμα και έτσι δεν είναι δυνατή η γενική περιγραφή της νόσου. Τα συμπτώματα διαφέρουν πολύ ανάλογα ποια νεύρα έχουν προσβληθεί.
Μερικά κοινά συμπτώματα σε πολλούς πάσχοντες είναι η δυσανεξία της ζέστης, διπλωπία ή θάμπωμα στα μάτια, αδυναμία ή ανικανότητα ενός ή και των δύο άκρων, διαταραχές αισθητικότητας, μουδιάσματα, προβλήματα ισορροπίας ζάλη , αστάθεια, απρόσμενη κούραση και ορθοκυστικά προβλήματα. Υπάρχουν υφέσεις και εξάρσεις της νόσου οι οποίες ξεκινούν συνήθως μετά από ψυχολογική ένταση, μετά από κάποια ίωση ή μετά από κούραση σωματική.

Η διάγνωση γίνεται με μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, οσφυονωτιαία παρακέντηση, εξετάσεις προκλητών δυναμικών όρασης και ακοής, μυελογραφία και φυσικά νευρολογική εξέταση.

Τα φάρμακα καλύπτουν μόνο το 30% της καλής πορείας ενός ασθενή, το υπόλοιπο 70% είναι προσωπική προσπάθεια του ασθενή. Θα πρέπει να αποφεύγει τις ψυχικές εντάσεις, να διατηρεί την κοινωνική του ζωή, να δραστηριοποιηθεί, να βάζει στόχους, να εκδηλώνει τα συναισθήματά του, να ψυχαγωγείται και να αντιμετωπίζει την νέα κατάσταση με ρεαλισμό και ευελιξία.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου 7 Πάτρα
Τηλ. – Faχ: 2610422655 e-mail: eenosims@yahoo.gr

Οι στόχοι και σκοποί του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ
Το Σωματείο μας με επωνυμία « Ελληνική Ένωση για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας » έχει έδρα την πόλη της Πάτρας , και καλύπτει γεωγραφικά την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.
Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 1992 και απαρτίζεται από τακτικά μέλη, τα οποία είναι άνθρωποι που πάσχουν από Σ.Κ.Π.. Επίσης μέλος μας μπορεί να γίνει και κάθε άλλο πρόσωπο που επιθυμεί να προσφέρει την αρωγή του και την επιστημονική του βοήθεια στην επίτευξη των σκοπών του Σωματείου και τα ονομάζουμε Επίτιμα Μέλη.
Το Σωματείο μας βραβεύτηκε το 2003 από το Υπουργείο Υγείας ως ο πιο δραστήριος εθελοντικός σύλλογος στον Ν. Αχαΐας και ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση για εμάς καθώς και ώθηση να συνεχίσουμε το εθελοντικό μας έργ.
Σκοποί μας είναι η ενημέρωση για την Σ.Κ.Π., η διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης, η συμπαράσταση με την παροχή ηθικής και υλικής υποστήριξης και η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.
• Συνεργαζόμαστε με ειδικούς γιατρούς καθώς και με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές για την στήριξη των μελών μας.
• Διοργανώνουμε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ανταλλαγή απόψεων, μεθόδων και επιστημονικών μελετών.
• Λειτουργεί ομάδα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης των μελών μας, ομαδικής και ατομικής στήριξης ασθενών με Σ.Κ.Π., υπό την διεύθυνση του ψυχιάτρου Dr. Γ. Μανωλέσου , με ειδικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διατροφολόγο και ειδικούς εναλλακτικών θεραπειών όπως ( Ρέικι, Ανθοθεραπεία, Σωματική Ψυχοθεραπεία κ.α.).

• Έχουμε εθελοντικές ομάδες στήριξης για κατ' οίκον επισκέψεις σε όσους χρήζουν παροδική ή μόνιμη φροντίδα.
• Παρέχουμε τηλεφωνική ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη σε όλα τα μέλη μας.
• Οργανώνουμε συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των μελών μας.
• Δουλεύουμε από κοινού με άλλους όμορους Συλλόγους στην Ελλάδα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με Σ.Κ.Π. με απώτερο σκοπό την ένταξη μας στην Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία.
• Κάνουμε διαβήματα σε Υπηρεσίες και Φορείς της Πολιτείας για κοινωνικές παροχές που δικαιούμαστε .
.Από τους φορείς της Πολιτείας ζητάμε τη συμπαράστασή τους και την στήριξή τους στον αγώνα μας για την Νομοθετική κατοχύρωση της Σ.Κ.Π. και την σύσταση και λειτουργία Διεπιστημονικής Ομάδας Αξιολόγησης των Αμ Σ.Κ.Π . στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.
Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στηρίζει το έργο μας μέσω του Οργανισμού «ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» και φιλοδοξούμε συμμετέχοντας σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης
Ο στόχος μας βέβαια είναι η σωστή επιστημονική ενημέρωση με συντονισμένες μελέτες και έρευνες για την Σ.Κ.Π και η ουσιαστική ένταξη και αξιοποίηση των κοινωνικών και επαγγελματικών ικανοτήτων των Αμ Σ.Κ.Π, ώστε να παραμένουν ενεργά και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας μας.
Έχουμε την πρόθεση και τη διάθεση να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όπου μας χρειαστούν! Βιώνουμε το πρόβλημα της Σ.Κ.Π. γι' αυτό είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να ενημερώσουμε για κάθε τι.
Από την άλλη πλευρά επειδή το Σωματείο μας έχει ανάγκη από φίλους που θα βοηθήσουν με την ηθική και υλική συνδρομή τους για να πετύχουμε τους σκοπούς μας τον καλούμε να σταθεί κοντά μας, ξυπνώντας τον εθελοντισμό μέσα του.
Αν θέλει λοιπόν να έρθει κάποιος στην παρέα μας, είτε γιατί πάσχει από Σ.Κ.Π., είτε κάποιος συγγενής ή φίλος του βιώνει την ασθένεια ή αν θέλει να στηρίξει την προσπάθεια μας, ή αν ακόμα θέλει να ενημερώνεται σωστά και υπεύθυνα γύρω από τη νόσο, τότε τον περιμένουμε, γιατί όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» και να μην ξεχνά: για οτιδήποτε χρειαστεί, μπορεί να μας τηλεφωνήσει.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ- ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.