HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αμβρόσιος: "Σεβασθήτε, τήν 33ετή διακονίαν μου στην ιστορική αυτή έπαλξη, την ιερά Μητρ. Καλαβρύτων"

Απάντηση στην εφημερίδα: "Κόσμος" των Πατρών" στο δημοσίευμα (φ. της 6ης Μαϊου 2011)με τίτλο: "ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, Είχε όνειρο να...

Απάντηση στην εφημερίδα: "Κόσμος" των Πατρών" στο δημοσίευμα (φ. της 6ης Μαϊου 2011)με τίτλο:"ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, Είχε όνειρο να γίνει πολιτικός;"
Η "τσούχτρα" αυτή φυλλάδα, η οποία δεν μπορεί να λογισθή ως σοβαρή εφημερίδα, με τίτλο "Κόσμος της ενημέρωσης" και εκδίδεται στην Πάτρα, δεν βρίσκει ένα καλό λόγο για το ταπεινό πρόσωπό μας. Πάντοτε είναι δεικτική, πάντοτε εκτοξεύει εναντίον μας το δηλητήριό της. Έτσι λοιπόν από τό σημείωμά μας, ότι "τό καράβι Ελλάς, βυθίζεται", παραλείπει τήν ουσία του ζητήματος καί σημειώνει το παραπάνω ερώτημα. Απαντώ λοιπόν μέ ευθύτητα.
Όχι, κύριοι, δεν με ενδιαφέρει η πολιτική καί ουδέποτε υπήρξα είτε αφισοκολλητής, είτε νεροκουβαλητής σε οποιοδήποτε κομματικό σχήμα! Ως Επίσκοπος καί Ηγέτης του πιστού Λαού, που συγκροτεί τό πλήρωμα της λαχούσης μοι Επαρχίας, ενδιαφέρομαι όχι μόνον για την ηθική εξύψωση των ψυχών των ανθρώπων, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων της Μητροπόλεώς μου. Θέλω νά έχουν καί τόν Ουράνιο Άρτο, δηλ. τον Χριστό μας παρόντα στη ζωή τους, αλλά και τόν επιούσιο άρτο, δηλ. τα πρός το ζήν στην καθημερινή τους πορεία. Γι΄αυτό και με την βοήθεια του Θεού ιδρύσαμε, ανεγείραμε εκ θεμελίων και συντηρούμε δύο Γηροκομεία, ένα στο Αίγιο καί ένα στα Καλάβρυτα, δύο Μονάδες Περιθάλψεως Κατακοίτων, ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό, ένα Εστιατόριο "ΤΟ ΚΕΛΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ', ένα κατάστημα διανομής τροφίμων κλπ. Γι΄αυτό και αναλισκόμεθα καθημερινώς για την ανακούφιση του Λαού μας. ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ ΕΥΡΩ και ΟΓΔΟΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ (3.242.049,85 €) ήταν οι Δαπάνες της Μητροπόλεώς μας σε έργα Κοινωνικής Προνοίας και Αγαθοεργίας κατά το έτος 2010! Σεβασθήτε, λοιπόν, τον κόπο μας και αφήστε κατά μέρος τις ειρωνείες! Δεν σας τιμούν!
Επομένως δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, κρίνω όμως τους Πολιτικούς, καθ' ό έχω δικαίωμα και ως Πολίτης καί ως Αρχιερεύς! Με ενδιαφέρει η εδαφική ακεραιότης της Πατρίδος μας! Μπορώ να ελέγχω και να κατακρίνω τους κλέφτες του Δημοσίου χρήματος, αλλά καί τους προδότες της Ελλάδος, όποιοι κι αν είναι, όπου κι΄άν ανήκουν! Δεν σας ανησυχεί τό γεγονός, ότι ο Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και υψηλόβαθμο Στέλεχος-Σύμβουλος άλλοτε του Ανδρέα Παπανδρέου κ. Γεώργιος Κασιμάτης φωνάζει με όλη τη δύναμη της ψηχής του ότι η Ελλάδα ευρίσκεται ¨σε κατάσταση κατοχής"; "Είναι χειρότερη η θέση της Χώρας από τη θέση του προτεκτοράτου!" λέγει συμπληρωματικά.
Παρακαλώ, λοιπόν, εφ εξής να μη είσθε αδιάντροποι! Σεβασθήτε, τουλάχιστον τήν 33ετή διακονίαν μου στην ιστορική αυτή έπαλξη της Εκκλησίας μας, την ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, την οποίαν, ελέει Κυρίου, ποιμαίνω από του έτους 1978! Σεβασθήτε την ταπεινή προσφορά μου!
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.