HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολιτική κίνηση Συνασπισμού Καλαβρύτων: πληθαίνουν τα λουκέτα στα Καλάβρυτα

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Καλαβρύτων Με αφορμή τίτλο της εφημερίδας "εβδομάδα των Καλαβρύτων" θέλουμε να τοπ...

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Καλαβρύτων
Με αφορμή τίτλο της εφημερίδας "εβδομάδα των Καλαβρύτων" θέλουμε να τοποθετηθούμε στο πραγματικό γεγονός της κρίσης που και στην περιοχή μας πλήττει την μικρομεσαία επιχείρηση.
Κατ΄ αρχάς αξίζει επαίνους η πρωτοβουλία που πήραν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης των Καλαβρύτων για την επανίδρυση του επί χρόνια αδρανούς σωματίου (εμπορικού συλλόγου Καλαβρύτων). Γίνεται το ξεκίνημα για μια ουσιαστική προάσπιση αλλά και διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων των άγρια δοκιμαζόμενων μικρομεσαίων επαγγελματιών από τα σκληρά και άδικα μετρά της κυβέρνησης. Εδώ όμως πρέπει να αναφερθεί η αποπροσανατολιστική εικόνα που παρουσιάζει η εφημερίδα εβδομάδα των Καλαβρύτων ότι για όλα τα σημερινά φταίνε όλες οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές και η έλλειψη τάχα αναπτυξιακών και άλλων έργων. Όχι ότι είναι άμοιροι ευθηνών οι εκάστοτε δημοτικές αρχές των τελευταίων δεκαετιών που δεν έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του δήμου. Δυστυχώς όμως κατηγορώντας την εκαστοτε δημοτική αρχή αποκρύπτονται τα πραγματικά αιτία της σημερινής κρίσης. Αποκρύπτεται η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που οδηγεί την οικονομία στην ύφεση και των κόσμο στην ανεργία με πολιτικές αύξησης του Φ.Π.Α , αύξησης των πρώτων υλών , αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και φορολογικές επιδρομές στην μικρομεσαία επιχείρηση που οδηγούν στην εξαφάνιση της. Έχουμε από την άλλη μεριά τον επαίσχυντο ρολό των τραπεζών που παρά τον φτηνό δανεισμό κεφαλαίων (από την Ε.Κ.Τ με 1%) δανειοδοτούν με τοκογλυφικά επιτόκια και οδηγούν την μικρή επιχείρηση στην εξαφάνιση. Είναι οι πολιτικές του Δ.Ν.Τ και της Ε.Ε που επιτάσσουν στην κυβέρνηση την βιαία αναδιανομή των εισοδημάτων εις βάρος των μικρών και μεσαίων και υπέρ των μεγάλων. Ποιοι θα επισκεφτούν τα Καλάβρυτα; Τα μη αναπτυξιακά έργα που κατά το δημοσίευμα δεν υπάρχουν φταίνε "η" ο κόσμος δεν έχει χρήματα να μετακινηθεί και να μείνει στην πόλη μας; Με το δώρα του Πάσχα και των Χριστουγέννων κομμένα από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και τα καύσιμα στα ύψη τον οδοντωτό στα 20.00€ ποιοι επισκέπτες θα συνεχίσουν να έρχονται στην πόλη μας; Αυτές είναι οι αλήθειες που πρέπει να λέγονται! Με αυτές τις αλήθειες πιστεύουμε ότι θα πορευτεί και ο νέος επανιδρυόμενος σύλλογος των μικρομεσαίων. Μακριά από τοπικές αντιπαλότητες και κυνήγι μαγισσών ακηδεμόνευτος αλλά βαθειά ταξικός θα διεκδικήσει αγωνιστικά την λύση των προβλημάτων που έχει αλλά και θα εμποδίσει με σθένος κάθε προσπάθεια που οδηγεί στην βαθμιαία εξαφάνιση της μικρομεσαίας επιχείρησης . Που θα πιέσει όλους τους τοπικούς βουλευτές τον περιφερειάρχη τον δήμο να σταθούν πλάι στους πληττόμενους επαγγελματίες του κλάδου. Που τέλος θα συμβάλει για την ανάπτυξη ενός κινήματος πολιτών που θα αντισταθεί σθεναρά στις Νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης του μνημονίου.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.



1 σχόλιο

  1. Μήπως είναι καιρός και για λίγη αυτοκριτική;
    δεν αναφέρομαι βέβαια στο συνασπισμό αλλα στους επιχειρηματίες των Καλαβρύτων.

    Το προϊόν που προσφέρουν είναι ανταγωνιστικό;

    ακόμα και τα γλυκά του κουταλιού που πουλάνε είναι από το Αίγιο και κρύβεται μάλιστα επιμελώς.
    Τα ζυμαρικά και ο τραχανάς έχουν 7€ το κιλό!
    Οι τιμές είναι απλησίαστες
    Οι αποδείξεις δυσεύρετες
    Τα καλά τραπέζια σε καποιες καφετέριες είναι ρεζερβέ

    Πρίν τα φορτώσουμε ολα στον Παπαδόπουλο καλό είναι να βελτιωθούν οι παροχές στον πελάτη για μην ακούμε αυτό που πολλές φορές ακούμε
    "πολύ όμορφα τα Καλάβρυτα αλλά μας γδύσανε"

    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.