HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Καλαβρύτων.

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καλαβρύτων. Κι αυτό διότι παραμένουν απλήρω...

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται κυριολεκτικά οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καλαβρύτων. Κι αυτό διότι παραμένουν απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
 Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καλαβρύτων βρέθηκαν την Πέμπτη 19 Μαΐου στο δημαρχείο Καλαβρύτων, προσπαθώντας να μιλήσουν με τους αρμόδιους τη Δημοτικής Αρχής, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και εν συνεχεία μετέβησαν στα γραφεία της ΑΧΑΙΑ Α.Ε. «πιέζοντας» για την εξεύρεση χρημάτων, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για ακόμη μία φορά τους δόθηκαν υποσχέσεις πως τους επόμενους μήνες θα πάρουν ένα μικρό μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, γεγονός που σαφώς και δεν αποτελεί ουσιαστική λύση του προβλήματος. Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών καυτηρίασαν το γεγονός πως το πρόγραμμα ήδη υπολειτουργεί, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως πολλές φορές τα αυτοκίνητα του προγράμματος παραμένουν ακινητοποιημένα, λόγω έλλειψης βενζίνης στα ρεζερβουάρ τους!!!
Πρίν περίπου ένα μήνα ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, ότι τα χρήματα εξασφαλίσθηκαν για το διάστημα από 1/1/2011 έως και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και ότι έχει δοθεί σχετική οδηγία στις Περιφέρειες να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, για την άμεση καταβολή των χρημάτων.
Δυστυχώς όμως για τους εργαζόμενους, αν και η υπουργική απόφαση ελήφθη στις 6 Απριλίου, δεν έχει γίνει τίποτα στην πράξη και οι εργαζόμενοι καλούνται να αναλάβουν οι ίδιοι την διαδικασία εύρεσης των χρημάτων ,καθώς και της επίσπευσης των διαδικασιών, ανάμεσα σε Υπουργεία και Περιφέρειες, Δήμους και Δημοτικές επιχειρήσεις.
Το πρόβλημα είναι πλέον μεγάλο και σύμφωνα με πληροφορίες ο κατάλογος των δήμων σε όλη χώρα που καθυστερούν να καταβάλουν τους μισθούς στους εργαζομένους μεγαλώνει όλο και περισσότερο και σ' ένα μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται αφενός στο ότι τα κονδύλια που δίνονται φέτος από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) είναι μειωμένα και αφετέρου ότι ακόμη δεν έχουν εγκριθεί οι προϋπολογισμοί τους από τα δημοτικά συμβούλια.
Να θυμίσουμε, όπως είχαμε γράψει στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS) οτι από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης – Ποιότητας Ζωής (Δ.Ε.Π.Α.ΠΟ.Ζ.) Δήμου Καλαβρύτων, ανέλαβε την υλοποίηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο μέχρι την 31/12/2010 διαχειριζόταν η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά τις Δημοτικές Ενότητες Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων του νέου Καλλικρατικού Δήμου Καλαβρύτων.
Η Δ.Ε.Π.Α.ΠΟ.Ζ. του Δήμου Καλαβρύτων, υπέβαλε πρόταση ένταξης της δράσης «Βοήθεια στο Σπίτι» για το έτος 2011, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, για την υλοποίηση της πράξης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης».
Η υποβληθείσα πρόταση αφορά συνολικά 310 εξυπηρετούμενους και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται σε 620.000,00 €.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.