HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρέπει να ξαναβρούμε το «βηματισμό» μας!

του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου Από του αρχαίους χρόνους η Ελλάδα μας «εξήγαγε» Παιδεία, Πολιτισμό, Σοφία Φως και στο Ελληνικό Πνεύμα υπ...

του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου
Από του αρχαίους χρόνους η Ελλάδα μας «εξήγαγε» Παιδεία, Πολιτισμό, Σοφία Φως και στο Ελληνικό Πνεύμα υποκλίθηκαν όλοι οι λαοί της γης, «εισάγοντας» έτσι η χώρα μας θαυμασμό! Μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες δώρισαν τους μόχθους όλης τους της ζωής στην Πατρίδα, δείχνοντας το μεγαλείο της αγάπης τους στη χώρα των επτά σοφών και του Ολυμπισμού! Η Ολυμπιάδα του 2004 και το Μουσείο της Ακρόπολης αποδεικνύουν πως η παράδοση αυτή συνεχίζεται και στις μέρες μας!
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, που κάποιοι «σύγχρονοί» μας, έπραξαν το αντίθετο απ’ ότι Μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες! Στους «σύγχρονους» αυτούς οι όροι «ανθέλληνες» και «εχθροί» της Πατρίδος τους είναι λίγοι! Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η αρχή ήταν η κατάργηση της σχολικής ποδιάς, που την ακολούθησαν κι άλλα «παρόμοια», που θεωρήσαμε «ξεπερασμένα»: Υποστείλαμε σύμβολα, αποκαθηλώσαμε ιερές εικόνες από σχολικές αίθουσες και δημόσιους χώρους, καταργήσαμε την ανάρτηση (στους τοίχους) αποφθεγμάτων και φωτογραφιών ηρώων, που με τη «σιωπή» τους δίδασκαν. Συνεχίσαμε να αλλοιώνουμε τα Πιστεύω μας και να ολισθαίνουμε, μέχρι του να καταργούμε το μάθημα των θρησκευτικών, να συρρικνώνουμε την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης σε λίγες σελίδες στα σχολικά βιβλία. Έφτασε έτσι, ούτε λίγο ούτε πολύ, να γίνει «μύθος» η Ελληνική Επανάσταση και η φυγή στην καταστροφή της Σμύρνης «συνωστισμός» στο λιμάνι! Βάλαμε στο περιθώριο διαχρονικές Αξίες που κράτησαν αναμμένη τη «σπίθα» μέσα στη «χόβολη» κι από εκεί άναψε μεγάλη πυρκαγιά και αποτάξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς! Ας μην ασχοληθεί δε κανείς με το τι… πρότυπα προβάλλονται! Κι όλα αυτά, για να… «αρέσουμε» και για να μην αισθάνονται μειονεκτικά πολλοί που φιλοξενούνται στη χώρα μας! Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας διδαχθήκαμε από τους αγράμματους, αλλά σοφούς γονείς μας πως ο φιλοξενούμενος ακολουθεί τις συνήθειες του νοικοκύρη και όχι το αντίθετο!
Μήπως, τελικά, φτάσαμε με όλα αυτά να μη διαφέρουμε και πολύ από εκείνους που μας επιβουλεύονται;
Αναρωτιούνται κάποιοι: «Μήπως όλα αυτά είχαν δρομολογηθεί να έλθει και να “πέσει σαν ώριμο σύκο” μια σύγχρονη εισβολή στη χώρα μας; Μήπως όλα αυτά ήταν μια… προετοιμασία να εγκατασταθούν στην Ελλάδα πολυεθνικές εταιρίες και να “βάλουν στο χέρι” οικονομικά εύρωστους οργανισμούς και σε μας φίμωτρο;».

Εξαρτόμαστε απόλυτα από την έγκριση κάθε «επόμενης δόσης» από την Τρόικα, που όμως σφίγγει όλο περισσότερο το βρόγχο στο λαιμό των πολιτών. Πρόσφατα διαβάσαμε πως άνεργος οδηγήθηκε στο Τμήμα, επειδή δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο στο λεωφορείο. Μεγάλοι φοροφυγάδες όμως (και όχι μόνο) μένουν (και πολλοί φοβούνται πως θα μένουν ες αεί) στο απυρόβλητο!
Συζητούσαμε μέχρι πρότινος να μπορούμε να «επιστρέψουμε στις αγορές». Και απ’ ότι φαίνεται, αρχίζουμε να «κρυφοσυζητάμε» να μπορούμε να επιστρέψουμε στο ΔΝΤ!!!
Πουθενά όμως δεν «φαίνεται» κάτι που θα μας δώσει διέξοδο. Και τι θα γίνει όταν η Τρόικα σταματήσει να μας δανείζει, αν, εν τω μεταξύ, η Ελλάδα δεν δημιουργήσει δικούς της μηχανισμούς να «συνέλθει»;
Είναι κοινή παραδοχή πως οι ηγέτες που ενέπνεαν είναι ανύπαρκτοι σήμερα. Γι αυτό επιβάλλεται, έστω και τώρα, να «ανασκουμπωθούμε», ο καθένας μας μέσα από το δικό του μικρό «κύκλο», τον «κύκλο» του σπιτιού του, της οικογένειάς του, του περιβάλλοντός του, της δουλειάς του… Πιστεύω έτσι πως θ’ αρχίσει σιγά – σιγά να ξαναπαίρνει «μπρος» η «μηχανή» θα ξανακερδίσουν το χαμένο τους έδαφος τα Ιδανικά μας, οι Αξίες μας, οι Παραδόσεις, θα μπουν στην άκρη όλα όσα μας έφτασαν εδώ και θα ξαναβρούμε το «βηματισμό» μας!

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.