HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Καλαβρυτινοί νέοι στο Αμερικάνικο Κολέγιο μέσω των υποτροφιών «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη»

Στην ίδρυση των υποτροφιών «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» οδήγησε η δωρεά της Ελληνίδας επιχειρηματία κ. Ιωάννας Αρβανίτη (με καταγωγή...

Στην ίδρυση των υποτροφιών «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» οδήγησε η δωρεά της Ελληνίδας επιχειρηματία κ. Ιωάννας Αρβανίτη (με καταγωγή από τα Καλάβρυτα) προς το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος των υποτροφιών είναι να βοηθήσουν νέους και νέες με καταγωγή από την Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα να σπουδάσουν στο DEREE-The American College of Greece.

"H δωρεά της κ. Αρβανίτη είναι μια από τις μεγαλύτερες στην πρόσφατη ιστορία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στον τομέα των υποτροφιών. Έρχεται σε μια περίοδο που το Κολλέγιο αυξάνει ραγδαία τη χορήγηση υποτροφιών προς τους φοιτητές του, ανταποκρινόμενο στην βαθιά οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας".

«Οφείλω πολλά στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είμαι ευτυχής που μπορώ να συμβάλλω ώστε νέοι και νέες με κοινή καταγωγή με εμένα να μπορέσουν να κάνουν ποιοτικές σπουδές στο DEREE, όπως και ο γιός μου», δήλωσε η κ. Αρβανίτη. «Ελπίδα μου είναι ότι οι νέοι αυτοί θα επιστρέψουν στην Αιγιαλεία ή τα Καλάβρυτα για να προσφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου τους», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» θεσπίστηκαν το 2010 και φέρουν το όνομα των γονέων της δωρήτριας. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε δύο προπτυχιακούς φοιτητές του DEREE με βάση την ακαδημαϊκή επίδοση των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας έχει γεννηθεί στους δήμους Αιγιαλείας ή Καλαβρύτων. Ξεκινώντας έτσι το Φθινοπωρινό Εξάμηνο του 2011, δύο νεο-εισερχόμενοι σπουδαστές θα τύχουν έκπτωσης 100% στα δίδακτρα για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, τις οποίες θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός 4 ετών.

Η προσθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Υποτροφίες «Κωνσταντίνου και Αννέτας Αρβανίτη» για το Φθινοπωρινό Τετράμηνο 2011 του DEREE λήγει στις 31 Αυγούστου 2011. Για πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια και τον τρόπο υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Μαρία Καραδημητροπούλου στο DEREE Office of Enrolment Management & Student Life στο τηλέφωνο: 210 600 9800, εσωτ.: 1327 ή γράφοντας στο: financialaid@acg.edu

Το ακαδημαϊκό έτος 2010-11 το Κολλέγιο αύξησε την οικονομική βοήθεια προς φοιτητές του κατά 52% και σε συνολική αξία άνω των 800,000€ ευρώ. Φέτος περισσότεροι από 220 φοιτητές του Κολλεγίου λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη είτε από ίδια κεφάλαια του Κολλεγίου ή από δωρεές αποφοίτων και φίλων του ιδρύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι να ενισχύσουν το πρόγραμμα υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Μαρία-Ειρήνη Τριανταφύλλου, Office of Development, στο τηλέφωνο 210 600 9800, εσωτ.: 1239 ή γράφοντας στο: mtriantafillou@acg.edu

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.