HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εκδήλωση της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης για την Μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου

Η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» (Π.Ε.) όπως κάθε χρόνο θα διοργανώσει και φέτος στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, εκδήλωση Τιμής και ...

Η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» (Π.Ε.) όπως κάθε χρόνο θα διοργανώσει και φέτος στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων, εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στην επέτειο της νικηφόρου μάχης των Μοναχών και άλλων Καλαβρυτινών Αγωνιστών κατά των ορδών του Ιμπραήμ Πασά, που έλαβε χώρα στις 24 Ιουνίου 1827.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε. αποφάσισε ο φετινός εορτασμός να πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2011 ημέρα Κυριακή και ώρα 9.30 πρωινή στον χώρο της Ιεράς Μονής.

Τον προσήκοντα πανηγυρικό λόγο για τα διαδραματισθέντα γεγονότα και για την προσφορά της Εκκλησίας μας στους αγώνες του έθνους θα εκφωνήσει ο κ. Δημήτριος Οδυσ. Σταθακόπουλος, αριστούχος Dr κοινωνιολογίας της ιστορίας και του πολιτισμού (οθωμανικής περιόδου) του Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE, Βρυξέλες) – αριστούχος Βυζαντινής μουσικής, Μουσικολόγος τιμηθείς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και από παγκόσμιους και Ελληνικούς οργανισμούς – φορείς, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, μέλος της Π.Ε. κλπ.

Μετά το πέρας της τελετής στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, η Π.Ε. θα τιμήσει στον χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων του κοσμικού κέντρου «Grand Chalet» που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ιερά Μονή, τον ως άνω ομιλητή, κ. Δημήτριο Σταθακόπουλο, που κατάγεται από το Λευκάσιο (Τσορωτά) Καλαβρύτων, για τις σπουδαίες και πλούσιες επιστημονικές, διδακτικές, συγγραφικές, εκδοτικές, ερευνητικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και συνδικαλιστικές του δραστηριότητες, διακρίσεις, βραβεύσεις και δεξιότητες, κυρίως όμως για την πρόσφατη καθοριστική συμβολή του στην αντίκρουση όλων των τηλεοπτικών επεισοδίων της σειράς: «1821 - Η γέννηση ενός έθνους/κράτους» του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας με τον εμπεριστατωμένο, επιστημονικό και αποδεικτικό λόγο και την γραφή του, τα ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΑ (Άστοχα) της σειράς, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την ιστορική αλήθεια αναφορικά με την πρωταρχική συμβολή της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων στην Επανάσταση του 1821.

Της Θείας Λειτουργίας, της καθιερωμένης δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, που στη συνέχεια θα αποδώσει και τα εύσημα της Π.Ε. στον κ. Δημήτριο Σταθακόπουλο.
για την Παγκαλαβρυτινή Ένωση Ο Πρόεδρος Γεώργιος Μιλτ. Κοσμάς Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Ι. Βαρβιτσιώτης

1 σχόλιο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.