HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Παραλύει» ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των δύο συνδικάτων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση ...

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των δύο συνδικάτων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν τους μισθωτούς τους συνταξιούχους και μικρομεσαίους της χώρας.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος να θέτει ως προτεραιότητες την επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης, την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων, την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και την επιστροφή όλων των ληστευθέντων από τα δομημένα ομολόγα.

"Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι απαιτήσεις του Μνημονίου και των τροϊκανών για την άμεση και την όσο-όσο εκποίηση των ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής ωφέλειας, με την ταυτόχρονη εκχώρηση του management, μας βρίσκει ριζικά και κατηγορηματικά αντίθετους. Μια τέτοια πολιτική αποδυναμώνει το ρόλο του κράτους παραδίδοντας κερδοφόρες δραστηριότητες του Δημοσίου στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των ιδιωτών και τους εργαζόμενους στην κλίνη του Προκρούστη", αναφέρει σε διακήρυξή της η ΓΣΕΕ.

Ποιοι απεργούν:

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το προσωπικό των ΔΕΚΟ, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, στον Τύπο, δάσκαλοι και καθηγητές καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ και Μ Μ Ενημέρωσης και Μ Μ Μεταφοράς

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους ενώ κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συμμετέχει στην απεργία.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ζητούν από την κυβέρνηση:

- Να εφαρμοστεί νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, χωρίς να υπάρξουν περικοπές στο εισόδημα των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή διεκδικούν την «επιστροφή» του 13ου και 14ου μισθού στους δημοσίους υπαλλήλους.

- Να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα. Τα συνδικάτα διαφωνούν με την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων και επισημαίνουν πως η ελληνική αγορά εργασίας είναι ήδη ευέλικτη και δεν υπάρχει περιθώριο για νέες παρεμβάσεις.

- Να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στα όρια ηλικίας και στο ύψος των συντάξεων. Η πλευρά των εργαζομένων ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά όσα Ταμεία έχουν πρόβλημα (π.χ. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων υπαλλήλων).



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.