HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής επ. Κ.Κ.Ε. Αχαΐας για την υποβάθμιση του Νοσ.Καλαβρύτων

Το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε. Αχαΐας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων: Η κυβέρνηση, με τη ...

Το γραφείο τύπου του Κ.Κ.Ε. Αχαΐας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων:
Η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΕΕ και την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, έχει κηρύξει διωγμό σε ότι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις παροχές για τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτά τα πλαίσια προσανατολίζεται σε συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, στην Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων σε Κέντρο Υγείας και σε κλείσιμο άλλων.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη για το λαό. Δε φτάνει που μέχρι τώρα αντιμετωπίζαμε τις τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, τώρα δίνουν τη χαριστική βολή!

O Περιφερειάρχης και η Δημοτική Αρχή Καλαβρύτων (ΠΑΣΟΚ) έχουν βαριές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Λένε ψέματα ότι με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση θα βελτιώσει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις παροχές σε υπηρεσίες πρόνοιας με το νοικοκύρεμα και τον περιορισμό της σπατάλης.

Οι σπατάλες και το νοικοκύρεμα στην υγεία και την πρόνοια που επικαλείται η κυβέρνηση είναι ο «Δούρειος Ίππος» προκειμένου να επεκταθούν οι περικοπές των κρατικών και ασφαλιστικών παροχών στους εργαζόμενους. Να μειωθεί ακόμα πιο δραστικά η κρατική χρηματοδότηση για δημόσιες υπηρεσίες υγείας- πρόνοιας, για να ενισχυθεί η χρηματοδότηση της πλουτοκρατίας.

Για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων υπάρχουν λεφτά. Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού δεν υπάρχουν!

Το κόστος στην υγεία το δημιουργούν τα κέρδη των βιομηχανιών του φαρμάκου, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, του υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού. Η κυβέρνηση θέλει να απαλλάξει το κράτος από αυτό το κόστος, χωρίς να θίξει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Στην ίδια κατεύθυνση προωθεί τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας σαν επιχειρήσεις. Το ύψος των κερδών από την πώληση των υπηρεσιών τους και όχι οι λαϊκές ανάγκες θα είναι αυτό που θα καθορίσει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση τμημάτων και κλινικών ή και ολόκληρων νοσοκομείων και πολυϊατρείων του ΙΚΑ.

Αυτά τα μέτρα ούτε προσωρινά είναι, ούτε τα τελευταία. Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν όλο και περισσότερο για ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους για υγεία- πρόνοια αφού το κράτος θα καλύπτει μόνο ένα ελάχιστο πακέτο παροχών.

Οι θέσεις του ΣΥΝ δε ξεφεύγουν από αυτές τις κατευθύνσεις και την πολιτική της Ε.Ε. Για αυτό το λόγο ισχυρίζονται ότι μπορούν να συνυπάρχουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στην υγεία, αρνούνται κάθε αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής εκμετάλλευσης στην υγεία. Η θέση τους για το νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν ακουμπά τον πυρήνα του προβλήματος, αφήνει στο απυρόβλητο τους υπαίτιους.

Όλοι τώρα στην οργανωμένη λαϊκή - ταξική πάλη για να έχουν όλοι πλήρεις, σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δημόσια Κέντρα Υγείας πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. εξαγγέλλουν νέα, ακόμα πιο βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, προωθώντας παράλληλα τη «συναίνεση» για να τα περάσουν. Η ΝΔ όχι μόνο δε διαφωνεί με τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά απαιτεί ακόμα πιο σκληρά.

Καμιά συναίνεση, καμιά υποταγή!

Να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός.

Κάθε νοσοκομείο, κέντρο υγείας , μονάδα του ΙΚΑ, γειτονιά, χωριά και σχολές, όλοι οι τόποι δουλειάς να γίνουν μετερίζι του αγώνα για να μην καταργηθεί κανένα δημόσιο νοσοκομείο και καμία υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ.

Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να εξοπλιστούν το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας με σύγχρονα, ιατρικά μηχανήματα, ώστε να προσφέρουν δωρεάν, πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες όλο το 24ωρο.

Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα όλοι οι αυτοπασχολούμενοι γιατροί.

Καμιά θυσία για τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα της πλουτοκρατίας.

Δυνατό ΚΚΕ, Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.