HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κ.Κ.Ε. Αχαΐας για την δικαστική δίωξη συνδικαλιστών

Στις 18 Μάη δικάζονται στα Δικαστήρια της Πάτρας τα στελέχη του ΠΑΜΕ Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος, ύστερα από μήνυση της πολυεθ...

Στις 18 Μάη δικάζονται στα Δικαστήρια της Πάτρας τα στελέχη του ΠΑΜΕ Χρήστος Τσαντής και Δημήτρης Χριστόπουλος, ύστερα από μήνυση της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ» γιατί συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο πολυκατάστημα της Πάτρας για την απόλυση συνδικαλιστή.
Πρόκειται για μια ακόμα δίωξη κατά στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στα πλαίσια της εκστρατείας ποινικοποίησης και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος.
Κεφάλαιο και κυβέρνηση χρησιμοποιούν τους κρατικούς θεσμούς για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ, με στόχο να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να καταργήσουν τα όποια δικαιώματα έχουν απομείνει για ν’αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και την περίοδο της κρίσης, αλλά και της αναιμικής ανάκαμψής της.
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό όχι μόνο η κοινωνία, αλλά και οι θεσμοί είναι ταξικοί. Η «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνης σταματάει στη «νομιμότητα» των αντεργατικών νόμων, στο θεσμικό οπλοστάσιο που νομιμοποιεί και θωρακίζει την αντιλαϊκή επίθεση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα εργασιακά Νταχάου.
Η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό, τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις και τα εργατικά συνδικάτα να καταδικάσουν την καταστολή, τις διώξεις και την τρομοκρατία.
Να εκφραστεί μαζική αγωνιστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους δυο αγωνιστές. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.