HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παπανδρέου και Harper στα Καλάβρυτα μέσω.....Δημήτρη Σούδα

Στα Καλάβρυτα την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Καναδό Πρωθυπουργό Stephen Harper . Τ...

Στα Καλάβρυτα την ερχόμενη Κυριακή 29 Μαΐου θα βρεθεί ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με τον Καναδό Πρωθυπουργό Stephen Harper.
Το Καναδό πρωθυπουργό θα τον συνοδεύει ο Δημήτρης Σούδας το γένος Βάγια από Καλάβρυτα. Ο Δημήτρης Σούδας είναι εκπρόσωπος τύπου της Καναδικής κυβέρνησης και το δεξί χέρι του Καναδού Πρωθυπουργού, επισκέπτεται συχνά τα Καλάβρυτα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS, είναι ο εμπνευστής της επίσκεψης στα Καλάβρυτα της Καναδικής αποστολής.
Ο Δημήτρης Σούδας γεννήθηκε στο Μοντρεάλ στις 10 Ιουλίου 1979. Έμαθε ελληνικά στο ελληνόφωνο σχολείο «Σωκράτης» και γρήγορα ασχολήθηκε με τα κοινά, μέσα από τη συμμετοχή του στο Ελληνικό Κογκρέσο του Κεμπέκ.

Εργάσθηκε για διάφορα δημοτικά και επαρχιακά κόμματα, αλλά από το 2002 μετακόμισε στην Οττάβα, αφότου ο Στίβεν Χάρπερ έγινε αρχηγός του κόμματος Canadian Alliance, ως ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την άνοδο του Χάρπερ το 2006 στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Δημήτρης Σούδας προσελήφθη στην κυβέρνηση. Έκτοτε έχει περάσει από διάφορες θέσεις για να καταλήξει στην κορυφαία, εκείνη του εκπροσώπου Τύπου του πρωθυπουργού και του επικεφαλής Επικοινωνιών της κυβέρνησης. Είναι ο μακροβιότερος συνεργάτης του Καναδού πρωθυπουργού.

Παρά την υψηλή του θέση και τις πολλαπλές υποχρεώσεις του, κρατάει «Ζωντανή» την ελληνικότητά του. Η ιστορία της εν ψυχρώ δολοφονίας του παππού του και των 1000 συγχωριανών του από τους Ναζί έχει μπολιάσει τη μνήμη του με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Όπως έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών του Μουσείου Καλαβρύτων «παίρνει ένα λεπτό για να καταστρέψεις μία ζωή και μία ζωή για να την ξανακτίσεις. Οι γυναίκες στα Καλάβρυτα έπραξαν αυτό ακριβώς. Το ξέρω γιατί η γιαγιά μου, Ευθυμία Βάγια, υπήρξε ο βράχος, που κράτησε την οικογένειά μας δυνατή και ενωμένη».

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά θα βρεθεί στη χώρα μας 28 και 29 Μαΐου, αμέσως μετά την συνδιάσκεψη κορυφής του G8 στη Ντοβίλ της Γαλλίας και θα έχει επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της σύσφιξης των διμερών σχέσεων μεταξύ Καναδά - Ελλάδας. 


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2011 |05:00


.........Τελικά όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Καλαβρυτινό θα βρεις
Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες

Stephen Harper και Δημήτρης Σούδας

Stephen Harper και Δημήτρης Σούδας





7 σχόλια

  1. να ερθει και στα καλαβρυτα να μας φλομωσει στο ψεμα. να μας πει γιατι κλεινει το νοσοκομειο καλαβρυτων γιατι οι επιχειρησεις βαζουν λουκετο η μια μετα την αλλη και ολα αυτα τα δεινα που προξενησε αυτος και το πασοκ του σε αυτη την χωρα και τον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά που θα πει στα Καλάβρυτα θα είναι τα ίδια που θα έλεγε όπου κι αν πήγαινε....το θέμα είναι ότι έχουμε εμείς μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο τα Καλάβρυτα αφού με την επίσκεψη του Καναδού Πρωθυπουργού θα προβληθεί ο τόπος μας παντού.....και σε αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συμπατριώτη μας Δημήτρη Σούδα που είχε την πρωτοβουλία και τον σχεδιασμό αυτής της επίσκεψης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα τα λετε εσεις κυριε κυριαζη αλλα την κυριακη ετοιμαστειτε να εχετε πλουσιο ρεπορταζ γιατι απο οτι φαινεται θα γινει της κερατεας και εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το μεγαλύτερο όπλο μας είναι οι ΕΙΚΟΝΕΣ της περιοχής μας....ας τους τις δείχνουμε και ας καμαρώνουμε και αυτό είναι πολύ ισχυρό όπλο.....υπάρχουν πολλοί τρόποι για αγώνες και πολύ πιο αποτελεσματικοί από...Κερατέες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ολοι στους δρομους συμπατριωτες να υποδεχθουμε τον προδοτη πρωθυπουργο. τον πρωθυπουργο του Δ.Ν.Τ. της φτωχειας και της ανεχειας , του εργασιακου μεσαιωνα και της ανεργιας. μην σκυβετε το κεφαλι ειμαστε ελληνες και δεν θα μας πεθανουν ουτε θα περασουν τα νεα μετρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. την κυριακη ολοι οι γνησιοι καλαβρυτινοι οφειλουν να τον
    υποδεχτουμε με τη ριψη των παλαιοτερων μας υποδηματων
    οι προδοτες δεν εχουν θεση σε γη ηρωων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας, ειμαι ελληνο-καναδέζα που βρισκεται αυτον το καιρο στην Ελλάδα. Το καλύτερο που μπορούνε οι ντόποι των Καλαβρύτων να κάνουνε αύριο είναι να αναδείξουν τις θηριωδίες που έπραξαν οι Γερμανοί στα μέσα ενημέρωσης και να'φήσουν τις διαφωνίες τους με τη κυβέρνηση για άλλη ώρα. Οι Καναδοί είναι πολύ ευαίσθητος λαός και για τα διεθνή θέματα ενημερώνονται και ενδιαφέρονται πάρα πολύ αρκεί να προβληθούν σωστά απο τα μέσα ενημέρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.