HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σήμερα 5/6 το Πανευρωπαϊκό ραντεβού «Αγανακτισμένων»

Εν όψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης της Κυριακής, αναβρασμός επικρατεί στην επίσημη ιστοσελίδα στο Facebook. Οι «Αγανακτισμένοι της Κρήτ...

Εν όψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης της Κυριακής, αναβρασμός επικρατεί στην επίσημη ιστοσελίδα στο Facebook.
Οι «Αγανακτισμένοι της Κρήτης» έχουν γεμίσει τα πλοία της γραμμής, ενώ και οι «Αγανακτισμένοι» της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας έχουν ναυλώσει λεωφορεία και πούλμαν κι ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα. Μέχρι και ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος δήλωσε ότι θα στείλει ένα πούλμαν με κληρικούς στις συγκεντρώσεις...

Από την Αθήνα στην Ισπανία
Αύριο, Κυριακή, τα τεκταινόμενα στην πλατεία Συντάγματος, θα μεταδίδονται ‘ζωντανά’ μέσω Internet στην κεντρική πλατεία της Ισπανίας, όπου κι εκεί θα υπάρχει σε εξέλιξη αντίστοιχη διοργάνωση.
Θα έχει Μετρό το απόγευμα της Δευτέρας
Σε μία ένδειξη συμπαράστασης στους «Αγανακτισμένους», οι εργαζόμενοι στο μετρό ανέφεραν χθες ότι μετατρέπουν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει τη Δευτέρα, σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 16:00), «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης "Εκκλησίας του Δήμου».
Αγανακτισμένοι για 11η μέρα
Στο μεταξύ, για ενδέκατη μέρα συνεχίστηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των «Αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος.
Όσο αυξάνονται οι πολίτες που συμμετέχουν στο κίνημα Real Democracy, στο Σύνταγμα αλλά και στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, το ίδιο συμβαίνει και με τα πανό και τα νέα συνθήματα. "Τέρμα ο χαβαλές, ήρθε η ώρα για κλωτσιές" είναι ένα από τα συνθήματα που προστέθηκαν το Σάββατο στις διαμαρτυρίες.

Παρόλο που νωρίς το απόγευμα δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, στην πλατεία στήνονται όλο και περισσότερες σκηνές ενόψει της αυριανής πανευρωπαϊκής κινητοποίησης. Βέβαια δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος διαθέσιμος, αφού έχει καταληφθεί τόσο στην πάνω πλευρά της πλατείας, όσο και στην κάτω πλευρά (εκεί από μικροπωλητές που έχουν στήσει την πραμάτεια τους).

Η αστυνομική παρουσία γύρω από το Κοινοβούλιο ήταν ενισχυμένη και το Σάββατο μετά τον «αποκλεισμό» των βουλευτών αλλά και τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών στην Κέρκυρα και το ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.
Στο μεταξύ, από τις 7 έως τις 7.30 το απόγευμα, η παρέλαση του Αthens Pride πέρασε μπροστά από τη Βουλή, κυματίζοντας τη σημαία με το ουράνιο τόξο.
«Αγανακτισμένοι» στις μεγάλες πόλεις
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Βόρεια Ελλάδα το επίκεντρο είναι όλες αυτές τις ημέρες ο Λευκός Πύργος, ενώ παρόμοια εικόνα θα υπάρχει και στις άλλες μεγάλες πόλεις, όπου επίσης διοργανώνονται εκδηλώσεις με ομιλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, καθιστικές διαμαρτυρίες και λαϊκές συνελεύσεις.
Εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά...
Το Σάββατο βρέθηκαν στο Σύνταγμα και πολλά παιδιά. Για το λόγο αυτό, οι «Αγανακτισμένοι» προγραμμάτισαν σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, workshop για pencil graffiti και face painting.
Μάγοι και ξυλοπόδαροι βρέθηκαν επίσης στην πλατεία (αν και οι τελευταίοι, λόγω καιρού, δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους).
αναδημοσίευση από www.real.gr




ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.