HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι εκδηλώσεις του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τη δράση τους, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Μπορεί τα χορευτικά την ερχόμενη Κυ...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τη δράση τους, τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας. Μπορεί τα χορευτικά την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουνίου με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θεατράκι του ΟΛΠΑ να «σφραγίσουν» τη χορευτική περίοδο 2010-2011, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πάρουν μέρος σε δεκάδες εκδηλώσεις.
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
Η καθιερωμένη γιορτή λήξης της χορευτικής περιόδου 2010 – 2011 των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 8 το βράδυ, στο θεατράκι του ΟΛΠΑ. Η εκδήλωση θα «σφραγίσει» την επιτυχή παρουσία των χορευτικών που κατάφεραν να ξεχωρίσουν για μία ακόμη χρονιά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
8:10 μ.μ. Προσέλευση μελών
8:30 μ.μ. Προσέλευση επισήμων, έναρξη εκδήλωσης.
Χοροί από την Πελοπόννησο.
Χαιρετισμοί επισήμων και απολογισμός 2009-2010 από τον πρόεδρο του Π.Σ. Ομιλία από τον εκπαιδευτικό Αθ. Χρυσανθόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο Καλαβρύτων.
Οι χοροί συνεχίζονται με τα τμήματα Λαϊκά, Νησιώτικα, Ηπείρου και Θράκης.
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Με τις βαλίτσες τους γεμάτες ανεπανάληπτες αναμνήσεις επέστρεψαν από την Κωνσταντινούπολη, τα χορευτικά τμήματα του Π. Σ. της Πάτρας, τα οποία προσέθεσαν στο ενεργητικό τους ένα ακόμη σπουδαίο ταξίδι στην παράδοση. Την παρουσία των χορευτικών στην όμορφη Κωνσταντινούπολη «σημάδεψε» η κορυφαία στιγμή συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, αλλά και η παρουσία τους στη μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε το «Ζωγράφειο».
ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ
Μέσα σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα παρά την βροχή με τη συμμετοχή εκατοντάδων Συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 185η Επέτειο από την Έξοδο του Μεσολογγίου. Τα χορευτικά τμήματα του Π.Σ. έδωσαν δυναμικό παρών, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 40 μέλη.
ΣΤΟΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΩΣΟ
Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που βρίσκεται επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πάτρα, συμμετείχαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, την Παρασκευή 27 Μαΐου. Μετά τον εορταστικό εσπερινό στις 8:30 μ.μ. παρουσία των αρχών και των φορέων της περιοχής, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, την οποία κρατούσαν οι φουστανελοφόροι του Π.Σ.
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΝΤΕΪΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Στο Μικροποντέικο Αντάμωμα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο γραφικό και πανέμορφο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στο Μικρό Ποντιά, θα συμμετέχουν και φέτος δύο χορευτικά τμήματα του Π.Σ. Το Μικροποντέικο Αντάμωμα διοργανώνει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Μικροποντιωτών, με αφορμή και την εορτή του Αγίου Πνεύματος, οπότε είναι τοπική πανήγυρη. Στο Μικροποντέικο Αντάμωμα μετά τη Θεία Λειτουργία, θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα, όπως βραστό, ενώ το κρασί θα ρέει άφθονο. Η Συντονιστική Επιτροπή που έχει αναλάβει τη διοργάνωση και αποτελείται από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και το Δ.Σ του Συλλόγου Μικροποντιωτών απευθύνουν πρόσκληση σε όλους να δώσουν το παρών σε αυτό το μεγάλο γλέντι.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.