HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

«Όταν η ελπίδα άρχισε ν’ ανατέλλει» το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας Νίκου Παπακωνσταντόπουλου

Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη, Λογοτέχνη – Συγγραφέα, τ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχο Πολιτισμ...

Από τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο – Καμενιανίτη,
Λογοτέχνη – Συγγραφέα, τ. Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας,

Κριτική παρουσίαση στο νέο βιβλίο του Νίκου Χρ. Παπακωνσταντόπουλου
«Όταν η ελπίδα άρχισε’ ν’ ανατέλλει» (εκδόσεις «Άπειρος Χώρα», Αθήνα, 2011)

Στον αδιάγραφο ορίζοντα που χάνεται στα βάθη των αιώνων, μια προ-βολή από φως, το πρώτο φως, η τέχνη του Ελληνικού λόγου μας χαρίζει.
Σήμερα, στην εποχή του «απανθρωπισμού», τα μηνύματα φτάνουν σε μας – μέσα από τις σελίδες του νέου βιβλίου του Νίκου Παπακωνσταντόπουλου «Όταν η ελπίδα άρχισε ν’ ανατέλλει» –, όχι ως κρύο αμίλητο κείμενο, αλλά ως λόγος οικείος, ντυμένος με το ένδυμα της ζωντανής γλαφυρής γλώσσας και της αφηγηματικής πληρότητας.
Ο Νίκος Παπακωνσταντόπουλος, ευαισθητοποιημένος ποιητής και συγγραφέας, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο φάσμα των πνευματικών του ανησυχιών και αναρριχήσεων, τα όσα τραγικά για τους ίδιους τους πάσχοντες από τη νόσο του Χάνσεν συνέβησαν σε αλλοτινούς καιρούς – τόσο μέσα στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας που και ο ίδιος εργάζεται και γνώρισε πολλούς από τους νοσηλευθέντες –, αλλά και από την ίδια την κοινωνία που πολλές φορές γίνεται σκληρή και απάνθρωπη σε κοινωνικές ομάδες.
Ο τίτλος του βιβλίου αποκτά ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας, που τα πάντα στον τόπο μας «ασθενούν» και είναι η ελπίδα που μας κρατά ακόμη όρθιους.
Συγχαίρω για άλλη μια φορά το φίλο συντοπίτη πνευματικό δημιουργό για το νέο του γεμάτο φως συγγραφικό επίτευγμα.
Παράλληλα όμως αισθάνομαι ιδιαίτερα εύχαρις, γιατί ήμουν και είμαι από τους ανθρώπους που διέκρινα το συγγραφικό του ταλέντο από τα πρώτα κιόλας βήματά του στο χώρο του πνεύματος.
Του εύχομαι πάντα επιτυχίες, πάντα ψηλότερα.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.