HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: "Εμπρός λοιπόν, όλοι στις πλατείες! κι εγώ μαζί σας"

Μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο , ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος  καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ν...

Μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος καλεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να σηκωθούν από τους καναπέδες και να βγουν στις πλατείες για μια ειρηνική διαμαρτυρία. 
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
" Δεν μας έμεινε πια καμιά ελπίδα! Μετά την αποτυχία της Συσκέψεως των Πολιτικών Αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου (Παρασκευή 27η Μαΐου 2011) τα πράγματα δείχνουν πως οδηγούμεθα στην πλήρη υποδούλωση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας πρέπει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους! Ναί, αυτό είναι και δίκαιο καί έντιμο καί ηθικό! Αλλά δεν πρέπει να πάρουν και τις ψυχές μας! Δεν μπορούν να υποθηκεύσουν ό,τι ακόμη μας έμεινε πολύτιμο αγαθό! Μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε τα χρέη μας. Μπορούμε να τροποποιήσουμε τις δόσεις του δανείου! Αλλά δεν μπορούν να μας πιούν και το αίμα!
Oι συνταξιούχοι λιμοκτονούν! Οι άνεργοι καθημερινώς αυξάνονται! Οι μισθοσυντήρητοι μετράνε τώρα πια καί τό ευρώ! Η οικογένεια κλονίζεται! Τα λουκέτα στα μαγαζιά έγιναν παι καθημερινή ρουτίνα! Εδώστο Αίγιο η αγορά τώρα πια έχει νεκρωθή! Δεν συναντάς άνθρωπο στους δρόμους! Η κατάσταση είναι τραγικά απελπιστική!

Η ευθύνη για την κατάσταση, στην οποία εφθάσαμε, επιμερίζεται! Φταίμε εμείς πρωτίστως:
Φταίει το πολιτικό Σύστημα, το οποίον είναι πια σάπιο! Φταίνε οι εκπρόσωποι του Πολιτικού Συστήματος, όλοι ανεξαιρέτως, που ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ στον Ελληνικό Λαό. Φταίνε και ο Κωνστ. Καραμανλής, ο 2ος, με την απόκρυψη της αλήθειας και με απόδρασή του από τις ευθύνες, καταφεύγοντας στο κόλπο των πρόωρων εκλογών του 2009! και ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου με τα δωράκια στον εαυτό μας με το ανεπανάληπτο εκείνο "είπαμε να κάνουμε και ένα δωράκι στον εαυτό μας, αλλά όχι και περισσότερο από 500 χιλιάδες δραχμές!" και ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου με το γνωστό "λεφτά υπάρχουν!" και ο Γ. Παπακωνσταντίου, με το ψυχρό πρόσωπο και παγωμένο βλέμμα, ο νεκροθάπτης της οικονομίας της Ελλάδος, ο Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος άρχισε την καριέρα του με δυο μεγάλα λάθη, δηλ. με την επίκληση "του Τιτανικού" για την Ελλάδα μας και με "το πιστόλι στον κρόταφο" για τους Εταίρους μας!
Αλλά δεν φταίνε μόνον εμείς!

Φταίνε και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας!
Φταίει π.χ. και η Γερμανία, η οποία με την SIEMENS, με τα ελαττωματικά υποβρύχια και με άλλα κόλπα εξαγόραζε συνειδήσεις, εμόλυνε τις ψυχές, διέβρωσε τα ηθικά θεμέλια του Λαού μας.
Ναι, φταίει η Γερμανία, η οποία δεν μας έχει αποζημιώσει για τις καταστροφές της Πατρίδος μας ούτε και για την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου κατά την περίοδο της Κατοχής. Δικαιούμεθα τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και πρέπει να τις διεκδικήσουμε. Έφθασεν η ώρα να τις διεκδικήσουμε ή να τις συμψηφίσουμε!
Φταίνε οι διάφοροι Κίζινγκερς, οι οποίοι με τις ύπουλες δραστηριότητές των διέβρωσαν το Λαό μας και έπληξαν τα θεμέλια της φυλής μας. ήτοι την γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, την εθνική μας συνείδηση, την Ορθοδοξία μας! Να τι έλεγε η γραμμή Κίζινγκερ, όπως τη διατύπωσε το έτος 1994:
«Ο ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε
βαθειά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε την γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια,κλπ., κλπ…».
Φταίμε κι εμείς οι εκκλησιαστικοί Ταγοί!
Φταίμε κι εμείς, οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί, οι οποίοι με την τακτική των ηπίων τόνων, ακολουθήσαμε μια πορεία εξοργιστικής σιωπής, καί με τον τρόπο αυτό αφήσαμε τους πολιτικούς να εργάζονται και να απεργάζωνται ανενόχλητοι την δυστυχία του Λαού μας! Ακόμη και για τα πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως είναι αυτό της Κάρτας του Πολίτη, εμείς οί εκκλησιαστικοί σας Ταγοί, σας αφήσαμε απροστάτευτους! Η Κάρτα ψηφίζεται ήδη και η Εκκλησία δεν είπε κάτι ούτε υπέρ, ούτε και εναντίον της Κάρτας. Εμείς οι της Εκκλησίας Ταγοί κρυφτήκαμε στο σκοτάδι της σιωπής!
Βγήτε λοιπόν στις πλατείες! Κάμετε μια ειρηνική Επανάσταση!

Να μας δούν οι Δανειστές μας ώστε να φοβηθούν την Γενική Αγανάκτηση! Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουμε:
- την Κυβέρνηση στην διαπραγματευτική της πορεία!
- την Αντιπολίτευση να ξανασκεφθή!
- τα κόμματα της Αριστεράς να λογικευθούν!
- γενικώς, όλα τα κόμματα να ομονοήσουν!
- τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εύρη κάποια λύση!
- την Ελλάδα να αποφύγει την καταστροφή!

Εμπρός λοιπόν, όλοι στις πλατείες! Να πάμε εκεί και να μείνουμε εκεί! Κι εγώ μαζί σας θα είμαι!
Αίγιον, 31 Μαΐου 2011"
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.