HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δήμος Καλαβρύτων - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις "Καλοκαίρι 2011"

Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του κα...

Ο Δήμος Καλαβρύτων και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων – Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού, διοργανώνουν την παρουσίαση θεατρικής παράστασης με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ανδρομάχη», την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011 και ώρα 21:15 στο Θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, σε μια προσπάθεια ανάδειξής του και καθιέρωσης – θεσμοθέτησης ετήσιου θεατρικού φεστιβάλ στο χώρο.
Το έργο είναι σε μετάφραση του Κώστα Πολιτόπουλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαΐδη. Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου (ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ), Ζαχαρίας Ρόχας (ΜΕΝΕΛΑΟΣ), Γιάννης Νικαλαϊδης (ΠΗΛΕΑΣ), Τάσος Πολιτόπουλος (ΟΡΕΣΤΗΣ), Κώστας Λάσκος (ΘΕΡΑΠΩΝ), Γιώργος Παπαδημητράκης (ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ), Κλημεντία Πιερράκου (ΤΡΟΦΟΣ), Μαρία Γούλα (ΦΘΙΩΤΙΣΣΑ Α), Μαρία Δημητρούκα (ΦΘΙΩΤΙΣΣΑ Β), Δανάη Καλαχώρα (ΕΡΜΙΟΝΗ), Κοραλία Βεργή (ΘΕΤΙΣ).
- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ -

Η πολυζήλευτη “Ανδρομάχη”
Η αιχμαλωσία της Ανδρομάχης… η αιχμαλωσία της αρετής και της αξιοπρέπειας της Ανδρομάχης… η πορεία της και η συντροφικότητά της είναι το αντίπαλον δέος της “Ωραίας” Ελένης. Η “Ωραία” Ανδρομάχη, θα λέγαμε ωραία αλλά και με αρετή και σκέψη, αρετές που δίνει απλόχερα ο Όμηρος, έκλεισε τυπικά τη σελίδα “Έκτωρ”, και τη διαφυλάσσει στην υπόλοιπη ζωή της, σαν τα Άγια των Αγίων. Πορεύεται στον υπόλοιπο βίο της και τελικά νικά, μέσω των απογόνων της.
Η Ανδρομάχη γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της αιχμαλωσίας, την κατάλυση της αξιοπρέπειας που καθορίζει η ελευθερία, γι αυτό καταριέται τους αίτιους κατονομάζοντάς τους άμεσα και σκληρά. Το ένστικτο και η γνώση της την οδηγούν στο σωστό δρόμο και ζητάει βοήθεια από τον ευπατρίδη Πηλέα, για να γλυτώσει το γιό της. Η Ανδρομάχη είναι ένα σημαδεμένο και μοιραίο πρόσωπο για όλους μας. Όταν παίζαμε…μικροί τον..Αχιλλέα, θέλαμε για σύντροφό του την Ανδρομάχη..γιατί ήταν μάνα-ερωμένη-σύντροφος-Γυναίκα, ικανή να πορευθεί διπλά.
Μετά την Άλωση της Τροίας… μετά την Άλωση της Πόλης… Μετά την Άλωση… Η διαφύλαξη της πορείας του ανθρώπινου είδους, είναι στα χέρια και στην εσωτερική ικανότητα ορισμένων “σημαδεμένων” ανθρώπων. Αυτοί με τη στάση τους, με τον “ίσκιο” τους που λέει ο λαός, χαράζουν το δρόμο για μια νέα αρχή, έχοντας δεδομένο το ιστορικό παρελθόν και την ουσιαστική αξιοπρέπεια της Γνώσης.
Ο Όμηρος πολύ σωστά τοποθετεί την Ανδρομάχη δίπλα στον Έκτορα, δίνοντας παράδειγμα για την απαλλαγή από τις …ευτελείς “Ελένες” των… καναλιών… άλλωστε και η Τροία κοντά σε κανάλι βρίσκεται!! “Και των καλών δεν τα σβήνει τα χνάρια ο καιρός και να πεθάνουνε λάμπει η αρετή τους”
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ - Σκηνοθέτης

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
με τη Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων

• Κλειτορία – Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011 &ώρα 20:00
• Καλάβρυτα – Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011 &ώρα 21:00
• Δάφνη – Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011 &ώρα 20:00
• Τριπόταμα – Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011 & ώρα 20:00


ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
με ονομαστό συγκρότημα Δημοτικής Παραδοσιακής Μουσικής , σε συνδιοργάνωση με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο Πάτρας, στο πλαίσιο του 10ου Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος.

• Λυκούρια – Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2011 &ώρα 21:00
• Δάφνη – Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011 &ώρα 21:00
• Κλειτορία – Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011 & ώρα 21:00
• Καλάβρυτα – Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011 & ώρα 21:00
• Τριπόταμα – Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011 & ώρα 21:00

Σας καλούμε όλους στα όμορφα Καλαβρυτοχώρια, για να ζήσετε από κοντά τη μαγεία και το κέφι των εκδηλώσεών μας αυτών

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.