HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περιφέρεια - 550.000 ευρώ για την αναδιάρθρωση ή μετατροπή των αμπελώνων.

Ποσό που προσεγγίζει τα 550.000 ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την α...

Ποσό που προσεγγίζει τα 550.000 ευρώ διατίθεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναδιάρθρωση ή μετατροπή των αμπελώνων.

Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Γιάννη Κουτσούκου κατανέμεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το συνολικό κονδύλι των 2,84 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε αναδιαρθρώσεις ή μετατροπές αμπελώνων, συνολικής έκτασης 267 εκταρίων. Για τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία) η συνολική προβλεπόμενη χρηματοδότηση είναι η μεγαλύτερη στη χώρα.

«Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν σε όσους αμπελοκαλλιεργητές προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους ή σε όσους αποφασίσουν να στραφούν σε άλλες μορφές καλλιεργειών. Ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την διάθεση των χρημάτων, ξεκινά την διαδικασία για την εκταμίευση καθώς έχει προηγηθεί η διαδικασία κατάρτισης των καταστάσεων επιλέξιμων παραγωγών», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δικαιούχοι (όπως είχε γράψει το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS) είναι οι αμπελουργοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση και μετατροπή των αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα». Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του μέτρου «Εκρίζωση και προετοιμασία εδάφους - Αναφύτευση», μετά την παραλαβή της απόφασης έγκρισης, και χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να προβαίνουν σταδιακά στην εκρίζωση των αμπελοτεμαχίων τους το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.