HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μιχάλης Μπεκίρης: κίνδυνος για τους καταναλωτές η μη εφαρμογή κανόνων για τα φυτοφάρμακα

Την απαρίθμηση των μέτρων και των δράσεων που λαμβάνει για την προστασία των καταναλωτών από την χρήση γεωργικών φαρμάκων απέστειλε το Υπο...

Την απαρίθμηση των μέτρων και των δράσεων που λαμβάνει για την προστασία των καταναλωτών από την χρήση γεωργικών φαρμάκων απέστειλε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.
Στην απάντηση απαριθμούνται οι δράσεις για το εν λόγω θέμα αρμοδιότητας του Υπουργείου αλλά δυστυχώς για τους Έλληνες καταναλωτές δεν γίνεται καμία αναφορά για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες . Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση του Αρμοδίου Υφυπουργού η οποία έχει ως εξής :
«Απαντώντας την ερώτηση , που κατέθεσε στη Βουλή από τον βουλευτή κ. Μ Μπεκίρη, σχετικά με την ανεξέλεγκτη χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων, όπως με ενημέρωσε η υπηρεσία, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η χρήση φυτοφαρμάκων, η χορήγηση αδειών κυκλοφορίας, η ασφάλεια τους, η ορθολογική χρήση τους, καθώς και ο έλεγχος ορθής εφαρμογής και υπολειμματικότητας στις καλλιέργειες εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του συνερωτώμενου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των φορέων που επόπτευε : ( Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, κλπ).
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει συστήσει και εποπτεύει το Ανώτατο Συμβούλιο Γεωργικών Φαρμάκων (ΑΣΥΓΕΦ), όπου συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ και το οποίο εισηγείται για τα ανωτέρω ζητήματα.
Η αρμόδια διεύθυνση του ΥΥΚΑ που έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας της καταπολέμησης των κουνουπιών, εκδίδει κάθε έτος εγκύκλιο με τα επιτρεπόμενα σκευάσματα, με βάση τη νομοθεσία, τις οδηγίες της Ε.Ε. και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τις άδειες τις οποίες εκδίδει το ΑΣΥΓΕΦ για την κυκλοφορία και χρήση των εντομοκτόνων σκευασμάτων. Η χρησιμοποίηση αυτών των σκευασμάτων σε καλλιεργημένες εκτάσεις γίνεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από εισήγηση του ΑΣΥΓΕΦ και έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή.»


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.