HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μ.Μπεκίρης - Ερώτηση στη βουλή για τις Υγειονομικές μονάδες της επαρχίας Καλαβρύτων

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Υγειονομικές μονάδες της επαρχίας Καλαβρύτων επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βο...

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Υγειονομικές μονάδες της επαρχίας Καλαβρύτων επισημαίνει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης.
Ο Αχαιός πολιτικός κρούει το κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ασκηθεί ιατρική, όταν στις Υγειονομικές μονάδες υπάρχουν βασικές ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Υγειονομικές μονάδες της επαρχίας Καλαβρύτων όπως στο Νοσοκομείου Καλαβρύτων και στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού και του λοιπού προσωπικού.
Δυστυχώς οι υπηρεσίες του αρμόδιου Υπουργείου, αντί να ασχολούνται με την καλή και ποιοτική λειτουργία των Υγειονομικών Μονάδων της περιοχής αναλώνονται με την παραπληροφόρηση περί υποτιθέμενης αναβάθμισης αυτών.
Συγκεκριμένα οι ελλείψεις στις Υγειονομικές μονάδες, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα είναι πρωτοφανείς για τα χρονικά. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία και ανταπόκριση από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων που είναι αρμόδιο γι' αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εδώ και αρκετούς μήνες ελλείψεις σε γάζες αποστειρωμένες και μη, σε φάρμακα, σε αντιδραστήρια για την διενέργεια εξετάσεων γενικής αίματος, σε μάσκες με νεφελοποιητή, σε ταινίες μέτρησης σακχάρου, σε γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσης, ακόμα και σε χαρτί για το εξεταστικό κρεβάτι ή χαρτί τουαλέτας. Ακόμη και μπαταρίες για τα ωτοσκόπια ή γλωσσοπίεστρα δεν υπάρχουν.
Επίσης πέρα από τις υλικοτεχνικές ελλείψεις, καθίσταται ακόμα δυσκολότερη η λειτουργία των συγκεκριμένων μονάδων αφού υπάρχει έλλειψη νοσηλευτριών σε όλες τις βάρδιες.
Παρατηρείται επίσης έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο καθώς επίσης και έλλειψη καυσίμων λόγω μη καταβολής των χρημάτων στα πρατήρια. Η έλλειψη συντήρησης του ασθενοφόρου και η μη ανανέωσης αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για τους ασθενείς.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και παρά τις υπέρτατες προσπάθειες και τον κόπο των ιατρών, που ακόμα τους οφείλονται δεδουλευμένα για τις επιπλέον εφημερίες, Ιατρική χωρίς μέσα δεν μπορεί να ασκηθεί, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός: Είναι διατεθειμένος να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα; Σε διαφορετική περίπτωση κάθε ευθύνη, μη διάγνωσης και μη ενδεδειγμένης αντιμετώπισης πιθανού περιστατικού θα βαρύνει τους υπεύθυνους του Υπουργείου και όχι το προσωπικό το οποίο υποβάλετε σε μεγάλες θυσίες.»




ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.