HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το ιστορικό του εμπαιγμού για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

Έχουμε μάθει πλέον την διγλωσσία των πολιτικών και τις αποφάσεις με πολλαπλές ερμηνείες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Νοσοκομείο ...

Έχουμε μάθει πλέον την διγλωσσία των πολιτικών και τις αποφάσεις με πολλαπλές ερμηνείες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Νοσοκομείο Καλαβρύτων. Για την ιστορία, παραμονές της επίσκεψης του κ.Παπανδρέου στα Καλάβρυτα 29 Μαΐου, και για να μετριάσουν αντιδράσεις της αγανακτισμένης τοπικής κοινωνίας παίχτηκε ένα έξυπνο επικοινωνιακό κόλπο. 
Στα μέσα Μαΐου και σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ, που παρουσίασε ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υγειονομικός χάρτης της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει επτά νοσοκομεία λιγότερα. Τρία νοσοκομεία αλλάζουν χρήσεις και μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Καλαβρύτων, Ληξουρίου και Κρεστένων.

Οι αντιδράσεις πολλές από τοπικούς φορείς, βουλευτές, κόμματα, συλλόγους. Λίγες μέρες μετά (29 Μαΐου) ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, στην σύσκεψη που ακολούθησε με τους φορείς "άκουσε" τα τοπικά προβλήματα όπως τα εξέθεσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς που μεταξύ άλλων επισήμανε την συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και όχι την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, κοινοποιώντας και το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου (ψήφισμα) 
Για το θέμα όμως του Νοσοκομείου είχε προηγηθεί λίγες ώρες πριν ανακοίνωση-δέσμευση του Υπουργείου Υγείας ως...δώρο : “Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνει πως το Νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν θα κλείσει, όπως, άλλωστε, τόνισε και ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, στην προ ημερών συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Νομού”.
Αυτός ήταν ο εμπαιγμός μας όμως, η ανακοίνωση γράφει: "ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ" όχι δεν θα υποβαθμιστεί.....
Διαβάζοντας πάλι και πάλι το σχέδιο νόμου ξεκάθαρα τονίζεται (σελίδα 7 παραγρ.γ.) ότι: "Οι μικρές μονάδες (Γ.Ν. – Κ.Υ. ή εξειδικευμένων) μετατρέπονται σε αντίστοιχες μονάδες Π.Φ.Υ.(Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) ή/και βραχείας – εξειδικευμένης νοσηλείας....με μειώσεις κλινών και υπαγωγή τους διοικητικά σε κοντινότερα Νοσοκομεία με γιατρούς που θα...... επισκέπτονται τα νοσοκομεία "κλώνους" (εδώ γελάνε).
 Τι μας λέει δηλαδή με απλά λόγια. Το Νοσοκομείο Καλαβρύτων (ΜΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ) από της συστάσεώς του (που έγινε με δαπάνες των ομογενών Καλαβρυτινών) μέχρι σήμερα, έχει επιτελέσει και επιτελεί τεράστιο ιατρικό, νοσηλευτικό, θεραπευτικό και κοινωνικό έργο παρέχοντας ανεκτίμητες υπηρεσίες υγείας, περίθαλψης και νοσηλείας σε χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας, ο οποίος είναι, ολόκληρη η πρώην Επαρχία Καλαβρύτων (με την Καλλικρατική συνένωση των τεσσάρων πρώην Δήμων Καλαβρύτων, Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων) και αποτελείται από 66 τοπικές κοινότητες, 117 οικισμούς, που βρίσκονται διάσπαρτοι, μέσα σε δύσβατα βουνά σε μια έκταση 1.058.000 στρεμμάτων....Μετατρέπετε σε Π.Φ.Υ.(Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας) με μείωση κλινών από 30 που είναι σήμερα σε 9-12 και με γιατρούς που θα .. έρχονται από Αίγιο (διοικητική πλέον έδρα). Ξέχασε το υπουργείο να μας πει τα κονδύλια για τον εξοπλισμό (εκχονιστικά, γκρέϊντερ, χιονοπέδιλα κλπ) που θα πρέπει να έχουν οι γιατροί του Αιγίου για να ανεβούν το χειμώνα την Πούντα-Καλαβρύτων!!!


Ας λάβουν υπόψη τους και μια άλλη πρόταση (Αλέξης Λεχουρίτης):
Προτείνω στους τοπικούς άρχοντες να ζητήσουν τη δημιουργία Μαιευτικής κλινικής,διότι ο πληθυσμός στην επαρχία μας αυξάνεται και την δωρεάν χορηγία Viagra στους Παππούδες,διότι Παππούδες έμειναν μόνο στην επαρχία μας!Τι να την κάνουμε την Καρδιολογική και την Παθολογική κλινική εδώ στα Βουνά,Μαιευτική θέλουμε διότι σε λίγο από την πολιτική που ακολουθούν δεν θα χρησιμοποιούμε πετρέλαιο λόγο έλλειψης χρημάτων,ξύλα για τα τζάκια οι Παππούδες δεν θα μπορούν να προμηθευτούν λόγο ηλικίας.Εδώ και τώρα Μαιευτική για να τους προλάβουμε!!!

Το Νομοσχέδιο είναι ακόμα σε δημόσια διαβούλευση που πρακτικά σημαίνει ότι ελπίδες ακόμα υπάρχουν. Χρειάζεται όμως πολιτική τόλμη από τους τοπικούς άρχοντες έξω από επιταγές της κεντρικής εξουσίας........


Νίκος Π.Κυριαζής




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
Υπ.Υγείας: περισσεύουν γιατροί σε πολλά Νοσοκομεία μεταξύ αυτών και των Καλαβρύτων
Παπανδρέου στα Καλάβρυτα- άκουσε τα θέματα χωρίς καμία ουσιαστική δέσμευση ή εξαγγελία
Η Πρόταση της Περιφέρειας για τον Υγειονομικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας
Σε Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μετατρέπεται το Νοσοκομείο Καλαβρύτων - Η δέσμευση Λοβέρδου πήγε περίπατο..

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.