HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος: "Θα γίνει ρύθμιση για τις γαίες υψηλής παραγωγικότητας"

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέ...

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Δριβελέγκα την περασμένη εβδομάδα, όπου συζήτησαν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις γαίες υψηλής παραγωγικότητας. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μετέφερε στον Υφυπουργό την έκταση του προβλήματος αυτού στην Αχαΐα μετά την εφαρμογή της ΚΥΑ αρ. 168040/03.09.2010 (ΦΕΚ 1528Β΄), τόσο για την αξιοποίηση, όσο και για κάθε μεταβίβαση γης υψηλής παραγωγικότητας.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε: «Ο κ. Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι επικρατεί ανάλογη ανησυχία και στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και δεσμεύτηκε ότι ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει για τους πολίτες για τη χρήση των ιδιοκτησιών τους που έχουν χαρακτηριστεί ως γαίες υψηλής παραγωγικότητας και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμη και αν δεν είναι αγροτικά εκμεταλλεύσιμες. Όμως ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες, που η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας είναι επιτακτική ανάγκη, είναι σημαντικό να οριστούν οι χρήσεις γης με σωστά, αξιόπιστα και επικαιροποιημένα δεδομένα. Με στόχο την αγροτική ανάπτυξη της χώρας πρέπει να προστατευθούν οι γαίες υψηλής παραγωγικότητας που πραγματικά έχουν αυτή τη χρήση, αλλά και εξίσου σημαντικό είναι να μπορούν οι πολίτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους».

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.