HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το 40ημερο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος της Αγίας Λαύρας Φιλαρέτου

Με την παρουσία πλήθους πιστών από τα Καλάβρυτα, αλλά και πνευματικά του παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, τελέστηκε την Κυριακή, 7 Αυγούστου στο Κ...

Με την παρουσία πλήθους πιστών από τα Καλάβρυτα, αλλά και πνευματικά του παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, τελέστηκε την Κυριακή, 7 Αυγούστου στο Καθολικό της ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Ηγουμένου Αρχιμ. Φιλαρέτου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητο, Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Ποντόλσκ Τύχων (Πατριαρχείο Μόσχας).
Στο Καθολικό της Μονής παρέστησαν συγκινημένοι οι γέροντες γονείς του Ηγουμένου, τα αδέλφια του και οι συγγενείς του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες οι οποίοι παρέστησαν και συλλειτούργησαν σήμερα, ενώ τους ζήτησε να προσεύχονται για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου Ηγουμένου Φιλαρέτου.
Επίσης ο κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε σε όλα εκείνα που προσέφερε ο Ηγούμενος στην Μονή της Αγίας Λαύρας, κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής τους, αλλά και κατά τη διάρκεια της Ηγουμενίας του.
Τέλος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων ευχήθηκε ο Θεός να στηρίξει τον νέο Ηγούμενο Αρχιμ. Ευσέβιο στα νέα καθήκοντά του, ο οποίος ενθρονίζετε το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011.
από: .romfea.gr
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.