HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με 800 ολοήμερα δημοτικά θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά - μέσα σ΄αυτά και των Καλαβρύτων

Με 800 ολοήμερα σχολεία θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά (μέσα σε αυτά και το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων ) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πα...

Με 800 ολοήμερα σχολεία θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά (μέσα σε αυτά και το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.Τα ολοήμερα  θα λειτουργήσουν με αναμορφωμένο πρόγραμμα και διδακτικό ωράριο και η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει είτε με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16.15) είτε κατά το χρονικό διάστημα 15.30 - 15.40, εφόσον έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων στη σχολική μονάδα.
Το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα σχολεία αυτά θα ξεκινά στις 8.10 π.μ. και θα λήγει στις 14.00 μ.μ. για όλες τις τάξεις. 
«Είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση των ριζικών αλλαγών που φέρνει το Νέο Σχολείο. Στο στάδιο αυτό ενοποιούμε την εκπαιδευτική λειτουργία στο υποχρεωτικό πρόγραμμα, δημιουργώντας μια ουσιαστική παιδαγωγική αναβάθμιση, ενώ παράλληλα παρέχουμε στη σχολική κοινότητα τη δυνατότητα σχεδιασμού της προαιρετικής ζώνης ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών και τις δυνατότητες του συγκεκριμένου σχολείου», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Τα διδακτικά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή ως προς το πλήθος τους και τις ώρες που θα διδάσκονται είναι τα παρακάτω: μελέτη, αθλητισμός, θεατρική αγωγή, Αγγλικά, μουσική, παρακολούθηση δεύτερη ξένης γλώσσας, εικαστικά, πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ομίλων οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να προετοιμάζουν σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής, καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού.
Τα ολοήμερα σχολεία για το Νομό Αχαΐας είναι:
3o Αιγίου, 9o Αιγίου, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Βραχναίικων, 1o Κάτω Αχαΐας, 2o Κάτω Αχαΐας, 2o Πατρών, 35o Πατρών, 48o Πατρών, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ρίου, 29o Πατρών, 53o Πατρών, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων, 60o Πατρών, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Καστριτσιου, 34o Πατρών, 42o Πατρών, 49o Πατρών, 55o Πατρών, 33o Πατρών, 44o Πατρών, 32o Πατρών, 9o Πατρών.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

1 σχόλιο

  1. ...τα συγχαρητήρια μου στο Υπουργείο και στον οικείο Δήμο μας που σε όλο αυτό το μεγαθήριο που δημιούργησε ο Καλλικράτης θα λειτουργήσει Ένα Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο!!!!!
    Ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.