HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Αγία Λαύρα η ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου της Ιστορικής Μονής

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο η ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου της Ι...

Το Σάββατο 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο η ενθρόνιση του νέου καθηγουμένου της Ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Ευσέβιου Σπανού.
Η αδελφότητα της Μονής εξέλεξε παμψηφεί και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και την τάξη της Μοναστικής τον π.Ευσέβιο νέο Ηγούμενο στις 27 Ιουλίου μετά την πρόσφατη εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Καθηγουμένου και γέροντος της Ιεράς Μονής Φιλαρέτου.
Ο νέος Καθηγούμενος διακρίνεται για τα πνευματικά και ποιμαντικά του προσόντα, έχει πλούσια δραστηριότητα στην περιοχή των Καλαβρύτων και είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την επαρχία Καλαβρύτων.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου στην ιερά μονή Αγίας Λαύρας χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου, θα τελεστεί 40ημερο μνημόσυνο του μακαριστού Φιλαρέτου.
Την Κυριακή 14 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων ο σεβασμιώτατος κ.κ.Αμβρόσιος θα τελέσει το Μνημόσυνο της Καλαβρυτινής Μάνας
Να σημειώσουμε πως την Δευτέρα 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στα Καλάβρυτα η ετήσια σύναξη των ιερέων της επαρχίας Καλαβρύτων. 


Βιογραφικό π. Ευσεβίου

Ο π. Ευσέβιος ( κατά κόσμον Ιωάννης Σπανός) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Απριλίου του 1969. Μετά την στοιχειώδη εκπαίδευση εφοίτησε στο Μαράσλειο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Το 1993 αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπό την πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου γέροντός του, Αρχιμανδρίτου Ευσεβίου Γιαννακάκη και του μακαριστου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτου Φιλαρέτου Κωνσταντακοπούλου, εκάρη μοναχός στις 13 Δεκεμβρίου 1994 λαβών το μοναχικό όνομα Ευσέβιος.

Στις 25 Μαρτίου του 1995 χειροτονήθηκε διάκονος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας ενώ στις 5 Ιουνίου του 1998 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο.

Ο Σεβασμιώτατος διακρίνοντας τις πνευματικές του ικανότητες τον προεχείρισε πνευματικό στις 17 Μαρτίου 2004 και Αρχιμανδρίτη στις 25 Μαρτίου του ιδίου έτους.

Διετέλεσε μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής από το 2001
---------------------------------------------
προσωπική σημείωση: αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις θερμότερες ευχές στον συμφοιτητή μου π.Φιλάρετο που διακρίθηκε για το ήθος και την φιλομάθεια, αφιερώνοντας μια φωτογραφία από τα έδρανα της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που κατά τις αρχές του 1990 φοιτήσαμε.           Νίκος Π.Κυριαζής 





ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

1 σχόλιο

  1. Ελπίζω ο σεβασμιώτατος να έχει καταφέρει να επισκεφθεί το Ντερτιλή για να μας μεταφέρει λίγη από τη σοφία του.

    Εσείς πάλι δεν είδατε κανένα από τα σχόλια για το θέμα του Ντερτιλή στις εφημερίδες τα κανάλια και τα blogs; "Βούηξε ο κόσμος"
    ΚΡΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.