HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Ά. Τσιγκρής από την Κλειτορία: «Στο Έλεος του Θεού η Ορεινή Αχαΐα…»

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής περιόδευσε στην περιοχή Κλειτορίας Καλαβρύτων , όπου συναντήθηκε με πολίτες και στελέχη της ...

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής περιόδευσε στην περιοχή Κλειτορίας Καλαβρύτων, όπου συναντήθηκε με πολίτες και στελέχη της τοπικής κοινωνίας από την ευρύτερη περιοχή.

Με την ευκαιρίας της επίσκεψή του αυτής, αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την πολιτική επικαιρότητα και τα επιμέρους προβλήματα της περιοχής τους.

Συγκεκριμένα, στελέχη και πολίτες από Κλειτορία, Δάφνη, Φίλια και Λυκούρια του έθεσαν τα ακόλουθα ζητήματα:

1. Το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για δημιουργία δύο αυτοτελών Δήμων στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, με έδρες τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία. Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι από τις συνενώσεις του “Καλλικράτη” θα εξαιρούνταν οι ορεινοί δήμοι της χώρας.

2. Τη βελτίωση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου και πρώτα και κύρια του οδικού άξονα της Ε-111. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής δεν διαθέτει ικανοποιητική σήμανση και παρουσιάζει κατολισθήσεις και ρήγματα.

3. Την αναβάθμιση του τυροκομείου της Κλειτορίας και τον εκσυγχρονισμό του με μηχανολογικό εξοπλισμό και μέσα.

4. Την αλλαγή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τους υφιστάμενους κτηνοτρόφους της περιοχής.

5. Την ανέγερση των εργατικών κατοικιών της Κλειτορίας, για τις οποίες έχει ήδη παραχωρηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση και έχει εκπονηθεί η ανάλογη μελέτη. Να σημειωθεί ότι ο σχετικός φάκελος του έργου έχει “παγώσει” αδικαιολόγητα -στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)- τα δύο τελευταία χρόνια.

6. Την υλοποίηση του -δημοπρατημένου και ενταγμένου στο πρόγραμμα “Θησέας”- έργου της ανάπλασης της Κλειτορίας.

7. Την εγκατάλειψη και τη συνακόλουθη ταλαιπωρία των κατοίκων των πρώην δήμων Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας, λόγω κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων, Εφοριών και Κέντρων Υγείας και την υπαγωγή τους στα αντίστοιχα της πόλης των Καλαβρύτων, που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και κακής ποιότητας δρόμου.

8. Την αναβάθμιση και τη στήριξη του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κλειτορίας.

Ο Άγγελος Τσιγκρής άκουσε με προσοχή τους κατοίκους της περιοχής, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύθηκε ενώπιών τους ότι θα τα δημοσιοποιήσει και θα τα μεταφέρει στην ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να λάβουν γνώση ο Πρόεδρος και τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Τέλος, δεσμεύθηκε: «…Τα προβλήματά σας θα τα πάρω μαζί μου και έρθω με λύσεις, αν μου δώσετε τη δύναμη και τη εντολή να διεκδικήσω ένα καλύτερο μέλλον για όλους…»._


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.