HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τέλος Αυγούστου κατατίθεται το νομοσχέδιο για την διανομή γης στους Αγρότες.

Έως τέλος Αυγούστου θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο προβλέπεται η διανομή αγροτικής γης...

Έως τέλος Αυγούστου θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με το οποίο προβλέπεται η διανομή αγροτικής γης 3 εκατ. στρεμμάτων στους Αγρότες. Σύμφωνα με το υπουργείο,  τα αγροτεμάχια θα είναι "καθαρά" από οποιαδήποτε διεκδίκηση ή ένσταση και κάθε δικαιούχος θα μπορεί να κάνει χρήση από 5-20 στρέμματα με το συμβολικό ενοίκιο των 50ευρώ ανά στρέμμα μέσω μακροχρόνιων συμβάσεων 5 έως 25 ετών. Το νομοσχέδιο προβλέπετε να κατατεθεί στην Βουλή τον Σεπτέμβριο και θα έχει άμεση εφαρμογή.
Βασικός σκοπός της παραχώρησης γης στους αγρότες είναι η ενίσχυση της γεωργικής παραγωγής με προϊόντα ανταγωνιστικά και σύμφωνα με το "καλάθι" της Περιφέρειας η οποία θα έχει και την διαχείριση της εφαρμογής του σχεδίου και η αξιοποίηση παραγωγικών διατροφικών προϊόντων, ζωοτροφών και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας.Παράλληλα, θα δοθεί το δικαίωμα και στους κτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν τα ως σήμερα αναξιοποίητα βοσκοτόπια που ανήκουν στο Δημόσιο ή στους ΟΤΑ και είναι στην ουσία εγκαταλελειμμένα.
Τα προς ενοικίαση στρέμματα θα προκηρυχθούν από τις Περιφέρειες.
Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες-κτηνοτρόφοι κάτω από την ηλικία των 30 ετών, οι νέοι Αγρότες και οι κάτοχοι πτυχίου Γεωπονικής σχολής.
να σημειώσουμε ότι η συνολική έκταση των εποικιστικών εκτάσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φτάνει τα 11,7 εκατ. στρέμματα. Από αυτά: το 50% είναι δασικά ή έχουν εν τω μεταξύ αναδασωθεί, τα 4,5 εκατ. στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα και τα 1,5 εκατ. στρέμματα είναι επικλινείς εκτάσεις ακατάλληλες για καλλιέργειες

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.