HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μιχάλης Μπεκίρης: Αναγκαία η Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Οι κάτοικοι της Επαρχίας Καλαβρύτων έχουν την τύχη να ζουν σε μια από τις πιο προικισμένες με φυσικό πλούτο περιοχές της χώρας μας. Τα συγκρ...

Οι κάτοικοι της Επαρχίας Καλαβρύτων έχουν την τύχη να ζουν σε μια από τις πιο προικισμένες με φυσικό πλούτο περιοχές της χώρας μας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής είναι πολλά και τα οφέλη που θα έπρεπε να αποκομίζουν οι κάτοικοι πολλαπλά. Αυτό όμως δεν το έχουν αντιλήφθη οι Κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι προσπαθούν συστηματικά να υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών αποτελεί η αδιαφορία του Αρμόδιου Υπουργείου της Υγείας για την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ με έδρα τα Καλάβρυτα ώστε να καλύπτετε όλος ο ορεινός όγκος της Αχαΐας. Τα προβλήματα από αυτή την έλλειψη είναι πολλά και συνεχίζονται διακινδυνεύοντας έτσι ανθρώπινες ζωές.
Στα πλαίσια του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Άμεση Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα».
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Με μεγάλη θλίψη και ανησυχία όλοι παρατηρούν για ακόμα μία φορά την σκληρή πραγματικότητα στον χώρο της υγείας στο νομό Αχαΐας και ιδιαίτερα στην ορεινή περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων. Η υγεία στην περιοχή των Καλαβρύτων νοσεί και η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία κωφεύουν επιδεικτικά δημιουργώντας ανασφάλεια σε κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Τα τελευταία γεγονότα αναφορικά με την υποβάθμιση του νοσοκομείου των Καλαβρύτων αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου σε μία σειρά καταστάσεων η οποία δυστυχώς διαιωνίζεται. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η κακή κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας μετά και τις καταγγελίες ιατρού που υπηρετεί εκεί.
Φανερή επίσης είναι και η έλλειψη από την περιοχή οργανωμένου τομέα ΕΚΑΒ με έδρα τα Καλάβρυτα. Μέχρι στιγμής η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών γίνεται με ασθενοφόρα του νοσοκομείου τα οποία είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα ή υπάρχει μόνον ανεκπαίδευτος οδηγός πολίτης και όχι με 2 διασώστες όπως επιβάλλεται για να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους περιστατικά.
Δυστυχώς το αδιέξοδο μεγαλώνει και είναι επιτακτική ανάγκη εύρεση λύσης. Φορείς και κάτοικοι της περιοχής ζητούν άμεσα την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα, στα πρότυπα λειτουργίας άλλων νομών, έτσι ώστε η διακομιδή ασθενών να γίνεται πιο άμεσα και αποτελεσματικά, «μηδενίζοντας» σχεδόν τον χρόνο που απαιτείται για την μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιο κοντινός οργανωμένος τομέας ΕΚΑΒ που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι στη Πάτρα η στο Αίγιο με αποτέλεσμα να απαιτείται τουλάχιστον μια ώρα για να φτάσει το ασθενοφόρο στη πόλη των Καλαβρύτων.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι η υγεία και στην περιοχή των Καλαβρύτων πρέπει να βγει από την «εντατική» εδώ και τώρα και με δεδομένο ότι κάθε λεπτό που περνάει μία ακόμα ανθρώπινη ζωή ενός συμπολίτη μας μπορεί να κινδυνεύει μπροστά στην κυβερνητική ολιγωρία και επειδή δεν είναι ώρα για λόγια αλλά για έργα, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός, είναι διατεθειμένος να ενεργήσει άμεσα για την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ με έδρα τα Καλάβρυτα ώστε να καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο της Αχαΐας;»

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.