HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Ιάπωνας πρέσβης στα Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε χθες Τρίτη, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Hiroshi (Χιρόσι) Toda (Τόντα) μαζί με τη σύζυγο του, συνοδευόμεν...

Τα Καλάβρυτα επισκέφθηκε χθες Τρίτη, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Hiroshi (Χιρόσι) Toda (Τόντα) μαζί με τη σύζυγο του, συνοδευόμενος από τον Έλληνα Πρέσβη στην Ιαπωνία κ. Νικόλαο Τσαμαδό και την σύζυγο του.
Ο Ιάπωνας Πρέσβης επισκέφθηκε το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου και το Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα Γηροκομείο Καλαβρύτων, όπου έγινε δεκτός από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιο.
Ακολούθως ο Πρέσβης της Ιαπωνίας ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γιώργο Λαζουρά, στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στον Τόπο Θυσίας, όπου και απότισε φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς την 13-12-1943, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς πρότεινε στον Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Toda, να εξετασθεί από κοινού η δυνατότητα αδελφοποίησης και συνεργασίας του Δήμου Καλαβρύτων με Δήμο και περιοχή της Ιαπωνίας με κοινά χαρακτηριστικά καθώς και της ενδυνάμωσης και σύσφιξης των τουριστικών σχέσεων και ανταλλαγών μεταξύ των περιοχών αυτών.
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων και ανέφερε ότι θα συμβάλλει ενεργά, στη συνεργασία και στην αδελφοποίηση των Καλαβρύτων με Δήμο και περιοχή της Ιαπωνίας που έχουν κοινά χαρακτηριστικά (ως τέτοια ανέφερε την πόλη του Ναγκάνο), τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον Ιαπώνων να επισκεφθούν την Ελλάδα και να γνωρίσουν, από κοντά την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της.

ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΟΙ ...ΙΑΠΩΝΕΣ: http://www.kalavrytanews.com/2010/09/blog-post_22.html
http://www.kalavrytanews.com/2010/10/blog-post_5008.html




ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.