HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επίδειξη "τυφλού σκάκι" στα Καλάβρυτα από τον τ.πρωταθλητή Ελλάδος Νίκο Σκαλκώτα

Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού ξενοδοχείου «Χελμός» στα Καλάβρυτα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/08/2011 αγώνας – επίδειξη «τυφλού σκάκι...

Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού ξενοδοχείου «Χελμός» στα Καλάβρυτα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/08/2011 αγώνας – επίδειξη «τυφλού σκάκι» από τον Διεθνή Μετρ και τ. πρωταθλητή Ελλάδας στο Ζατρίκιο, Νικόλαο Σκαλκώτα. Ήταν η Τρίτη επίσκεψή του στον ηρωικό μαρτυρικό τόπο.
Η εκδήλωση, που αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του σκακιστικού επιμορφωτικού ομίλου Καλαβρύτων – Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) και το ξενοδοχείου «Χελμός» και βασίστηκε σε ιδέα και χορηγία του ιδιοκτήτη και διευθυντή της ως άνω μονάδας Χάρη Κακκανά, πραγματοποιήθηκε σε μία εξαιρετική και κατανυκτική ατμόσφαιρα. Παρουσία πληθώρας θεατών, που μαγευτικά παρακολούθησαν τα δρώμενα, ο τ. πρωταθλητής αντιμετώπισε μια ομάδα σκακιστών και φίλων του ΣΕΠΟΚΕ, αποτελούμενοι από τους Αλέξιο Μπίρμπα, Δημήτριο Ζαφείρη, Πάνο Ζαφείρη, Γεώργιο Μπαχά, Βασίλειο Γιoβά και Γιάνη Κανακάρη. Διάλεξε τα μαύρα και ανέπτυξε τη γνωστή άμυνα Κάρο – Καν. Τις κινήσεις αναπαρήγαγε και μετέφερε (σχολιάζοντάς τες μικροφωνικά ώστε να γίνονται κατανοητές σε όλους), ο Πρόεδρος του ΣΕΠΟΚΕ, δρ. Ν.Χ. Ραζής. Μετά από περίπου τρεις ώρες φαντασμαγορικής σκακιστικής πανδαισίας υπό το φως της σελήνης, ο κ. Σκαλκώτας κέρδισε τον αγώνα ξεδιπλώνοντας το σπάνιο ταλέντο του που τον είχε κάνει γνωστό στα πέρατα της οικουμένης. Ακολούθησε η «καθιερωμένη» ανάλυση των θέσεων της παρτίδας και γνωριμία του διεθνούς μετρ με θαυμαστές και το πλήθος του κόσμου, που έζησε αξέχαστες ώρες μελωδίας.
Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας ότι πριν τον αγώνα επίδειξης ο τ. πρωταθλητής ξεναγήθηκε στον τόπο θυσίας Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος, την Αγία Λαύρα και το Σπήλαιο Λιμνών (όπου ο Διευθυντής του και οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν για την ιστορία του). Φεύγοντας ευχαρίστησε για τα αναμνηστικά και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί ξανά τα Καλάβρυτα.

Για το ξενοδοχείο «Χελμός»
Χάρης Κακκανάς
Τηλ. Επ. 2692029222


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.