HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γίνε Εθελοντής στον Τόπο σου

του Αλέξη Λεχουρίτη Αγαπητοί Φίλοι με την δύναμη της φωτιάς ο Άνθρωπος κατάφερε να φύγει από τα σπήλαια και να δημιουργήσει τον π...


του Αλέξη Λεχουρίτη
Αγαπητοί Φίλοι με την δύναμη της φωτιάς ο Άνθρωπος κατάφερε να φύγει από τα σπήλαια και να δημιουργήσει τον πολιτισμό αλλά η φωτιά είναι εκείνη που αν ξεφύγει από τον έλεγχο του, μπορεί να προξενήσει μεγάλες καταστροφές μέσα σε λίγο χρόνο.
Παρατηρούμε ότι το συντριπτικό ποσοστό των δασικών πυρκαγιών προέρχεται από τον παράγοντα άνθρωπο. Η ανθρώπινη βούληση (πρόθεση) ή η ανθρώπινη αδιαφορία (αμέλεια) είναι η κύρια αιτία ων δασικών πυρκαγιών.
Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας έχουμε δει τα πανέμορφα δάση της χώρας μας να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες από τις φλόγες μαζί με ότι άλλο βρεθεί μπροστά στην καταστροφική μανία τους, σπίτια, εργοστάσια, ποιμνιοστάσια, γεωργικές καλλιέργειες κλπ.
Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα.
Δεν χρειάζεται Θεατές η κατάσβεση της Φωτιάς!
Χρειάζεται συνδρομή από Εμάς.
Όταν προσέχουμε με τις εργασίες που ασχολούμαστε αυτές τις μέρες, παραδείγματος χάρη δεν χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό τροχό στην ύπαιθρο κλπ.
Δεν είναι δυνατόν όταν γνωρίζουμε ότι την αντιπυρική περίοδο (1 Μαΐου έως 1 Οκτωβρίου) Απαγορεύεται η καύση χόρτων και εμείς να ανάβουμε φωτιές στην ύπαιθρο αλλά και εντός αστικών κέντρων!
Αγαπητοί μου Φίλοι σημαντική είναι η βοήθεια σας την στιγμή που βλέπεται Πυροσβεστικό Όχημα να κατευθύνεται σε πυρκαγιά και Εσείς το διευκολύνεται ώστε να προσπεράσει.
Μην ξεχνάτε ότι η Φωτιά σβήνεται εν τη γένεση της!
Με το να πληροφορήσουμε τις δυνάμεις Πυρόσβεσης για την συντομότερη οδό προσέγγισης της Φωτιάς, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Με το να αναζητήσουμε γνωστά μας πρόσωπα που έχουν παρκάρει σε σημεία τα οποία δεν διευκολύνουν την πρόσβαση των δυνάμεων Πυρόσβεσης.
Με το ενημερώσουμε τις δυνάμεις Πυρόσβεσης για ΑμεΑ και υπερήλικες που υπάρχουν στο χωριό μας και οι οποίοι ζουν μόνοι τους.
Τις νυχτερινές ώρες το ανάγλυφο της περιοχής δεν είναι εμφανές στις δυνάμεις Πυρόσβεσης, δίνουμε πληροφορίες ώστε να είναι χρήσιμες στις δυνάμεις Πυρόσβεσης.
Τις νυχτερινές ώρες και όταν έχει εκδηλωθεί φωτιά, ενημερώνουμε τους συγχωριανούς μας για την ύπαρξη της φωτιάς.
Φίλοι μου όταν Προσέχουμε μπορούμε να Έχουμε.
Εύχομαι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα συμβάντα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.



Γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στον Τόπο σου.
Μπορείς να προσφέρεις ΑΡΚΕΙ να το ΘΕΛΕΙΣ.
Αλέξης Λεχουρίτης 





   


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

 


Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.