HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ε. Βενιζέλος: Επανεκκίνηση των έργων «Ολυμπίας», «Ιονίας», «Μωρέα»

Την επανεκκίνηση των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέ...

Την επανεκκίνηση των μεγάλων συγχρηματοδοτούμενων έργων προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη με πρωτοβουλία της Eurobank.
Όπως είπε ο υπουργός, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή η τροποποιητική συμφωνία για τα μεγάλα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ το υπουργείο έχει αναλάβει πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης με τους παραχωρησιούχους, με την κοινοπραξία των τραπεζών και με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να κλείσει η διαπραγμάτευση εντός των επομένων ημερών και η τροποποιητική συμφωνία να εισαχθεί στη Βουλή και να κυρωθεί ώστε να απεμπλακούν τα έργα αυτά.
Το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τον κύκλο διαπραγματεύσεων και σε συνεννόηση με τις τράπεζες έχει διασφαλίσει την οικονομική ισορροπία των συμβάσεων, την προσαρμογή του φυσικού τους αντικείμενου και τη διευθέτηση της συμμετοχής του Δημοσίου με εθνικούς και με κοινοτικούς πόρους.
Τα έργα που θα «ξεκολλήσουν» είναι οι 5 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, δηλαδή:
- η Ιόνια οδός, και συγκεκριμένα ο δρόμος από το Ρίο έως στα Ιωάννινα και από την Αθήνα στα Σκαρφεία,
- η Ολυμπία οδός, ο βορειοδυτικός άξονας Πελοποννήσου, που ξεκινά από την Ελευσίνα και μέσω Κορίνθου, Πάτρας, Πύργου φθάνει μέχρι την Τσάκωνα,
- ο οδικός άξονας της Πελοποννήσου, ο Μορέας, που από την Κόρινθο περνά στην Τρίπολη και καταλήγει στην Καλαμάτα,
- ο Ε65, που συνδέει τη Λαμία με την Παναγία στην Εγνατία Οδό μεταξύ Γρεβενών και Μετσόβου, και
- ο δρόμος Μαλιακός-Κλειδί.
από: aftodioikisi.gr

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.