HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, στο χώρο του «Αρχοντικού της Παλαιολογίνας», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Αν...

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011, στο χώρο του «Αρχοντικού της Παλαιολογίνας», πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καλαβρύτων, η οποία συστάθηκε με την 106/29.04.2011, «Περί συγκρότησης Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής», απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων.
Η συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν τα 15 από τα 17 μέλη, ξεκίνησε με την ομόφωνη έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της Επιτροπής σύμφωνα με τον οποίο το έργο της, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του αρθ. 70 του Ν.3852/10, είναι συμβουλευτικό, για την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού και την προβολή του Δήμου Καλαβρύτων.
Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Σπύρος Σοκορέλης ενημέρωσε τα μέλη της για τους σκοπούς και τη λειτουργία της νεοσυσταθείσας Επιτροπής και στη συνέχεια έκανε λεπτομερή αναφορά στα γεωγραφικά, ιστορικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και τουριστικά χαρακτηριστικά του νέου Δήμου Καλαβρύτων καθώς και στα προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής από τις οποίες αναδείχτηκαν κατευθυντήριες οδοί επίλυσης των υφιστάμενων προβλημάτων καθώς και περαιτέρω τρόποι που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Καλαβρύτων προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή καθώς και η προσέλκυση περισσοτέρων επισκεπτών.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο οποίος στο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στις δραστηριότητες των κατοίκων της περιοχής και ενημέρωσε σχετικά με τα νέα δεδομένα που φέρνει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στο θέμα του τουρισμού. Επίσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Δημήτριος Χουλιάρας.
Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, αλλά λόγω απειλημένων υποχρεώσεων δεν παρέστη. Με δήλωση του, την οποία και μετέφερε ο κ. Λαζουράς, χαιρέτησε την συνεδρίαση αναφέροντας ότι είναι κοντά στην Επιτροπή και στηρίζει το έργο και τις προσπάθειες της.
Τέλος η Επιτροπή ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε:
 Να λειτουργήσει προς το συμφέρον του Δήμου Καλαβρύτων σε θέματα ανάπτυξης και τουρισμού και τα μέλη της να εργαστούν καθ’ όλο το διάστημα της θητείας τους προκειμένου να προτείνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο λύσεις που θα διευκολύνουν το έργο του.
 Να αναλάβουν όλα τα μέλη συγκεκριμένες αρμοδιότητες ανάλογα με την εμπειρία τους.
 Να ζητείται, όταν αυτό χρειάζεται, συνεργασία με φορείς και ιδιώτες οι οποίοι θα βοηθούν με την εμπειρία τους στο έργο της.
Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολης του Δήμου Καλαβρύτων αποτελείται από 17 μέλη και συγκεκριμένα από τους:
Σπύρο Σοκορέλη, Δημοτικό Σύμβουλο, ως Πρόεδρο.
Νικόλαο Μαγκαφά, Δημοτικό Σύμβουλο.
Παναγιώτη Λάππα, Δημοτικό Σύμβουλο.
Βασίλειο Τακτικό, Δημοτικό Σύμβουλο.
Ευθύμιο Βαζαίο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της Χιονοδρομικό Κέντρο Α.Ε.
Γρηγόρη Ιατρού, Πρόεδρο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού.
Παύλο Σατολιά, Πρόεδρο Δ.Σ. Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Ηρώδη Μητσόπουλο, Επιχειρηματία.
Θεόδωρο Κόλλια, εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Δάφνης.
Θανάση Ζησιμόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης Σπηλαίου Λιμνών.
Ηρώ Τσιμπρή, Διευθύντρια της «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.».
Κωνσταντίνο Δαφαλιά, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών καταλυμάτων Καλαβρύτων.
Βασίλειο Παπαδόπουλο, έμπορο.
Αλέξιο Λεχουρίτη, υπάλληλο Κέντρου Παιδιού νεολαίας και άθλησης Δήμου Καλαβρύτων.
Βασίλειο Ζήσιμο, Διευθυντή του Καλλιμανοπούλειου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου (ΚΕΔΙΚ).
Αθανάσιο Σκέντζο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Αυτοκινητιστών (ΤΑΞΙ) Επαρχίας Καλαβρύτων «Ο Άγιος Χριστόφορος» και
Αθανάσιο Γιαννακόπουλο, πρώην ανώτατο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.



ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.